klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ro
ro
0 07.04.2020 09:33:45

Bi SLOVENSKEGA PRVOLIGAŠA lahko rešil KORONAVIRUS? Zakaj, kako ...

Jurij Kodrun
Nadaljevanje nogometne sezone na sončni strani Alp še naprej ostaja negotovo, a namen je kristalno jasen; vrniti se na igrišče.

Velenjčani v dozdajšnjih 25 prvenstvenih krogih niti enkrat niso okusili slasti zmage. Ob 15 porazih so desetkrat igrali neodločeno, kar je vsekakor osupljiv podatek, glede na to, da igralska zasedba po mnenju mnogih strokovnjakov še zdaleč ni tako slaba, kot bi lahko sklepali po rezultatih. A dogajalo se je marsikaj, okoliščine so bile takšne in drugačne, in tako je bolj ali manj jasno, da obstanek med elito ostaja misija nemogoče. Za drugačen scenarij bi se moralo pripetiti zares nekaj izjemnega in ni jih malo, ki so prepričani, da bi za to lahko naposled lahko poskrbel koronavirus. Kako, zakaj? Slišati je namreč namigovanja, da se v primeru, če se sezona vendarle ne bi mogla nadaljevati in končati, v nižji kakovostni razred morda ne bi preselila niti ena ekipa, hkrati je nemogoče preslišati pozive, da ob takšnem razpletu ne bi bilo slabo, če bi se prvoligaška družina razširila na 12 klubov. Ampak to so kajpada zgolj ugibanja, kakršnekoli odločitve še ni, popolnoma jasno pa je, da bo Uefa še nekaj časa vztrajala pri tem, da je glavni namen prvenstvo odigrati do konca. Od tega cilja še lep čas ne bo odstopila in tudi zato so nogometaši v času izolacije prisiljeni skrbeti za telesno pripravljenost.

Poskus zabijanja s pomočjo lestve in padec

Takšno obdobje seveda ni prijetno, časa je nenadoma na pretek, toda z nastalimi razmerami se je preprosto treba sprijazniti. "Vsak dan je temeljna dejavnost opraviti individualni program vadbe, ki nam ga nameni strokovno vodstvo. Sicer pa gledam priljubljene serije in sem ter tja odidem na kakšen sprehod," je o tem, kako preživlja dneve v karanteni, povedal Dominik Radić, ki je zaigral na 24 prvenstvenih preizkušnjah in se petkrat vpisal med strelce.
In ko teme iz najpomembnejše postranske stvari na svetu niso v ospredju, so aktualna tudi nekatera druga področja in nekoliko drugačna vprašanja. Tako je 23-letni v Hannovru rojeni hrvaški napadalec navijačem Rudarja med drugim razkril, s čim bi se ukvarjal, če ne bi bil nogometaš. "Najbrž s kakšnim drugim športom. Denimo s košarko ali tenisom, če tudi to ne bi bilo mogoče, pa bi končal fakulteto. Morda ekonomsko."

S košarko je povezana tudi otroška neumnost, ki bi ga lahko drago stala. "Povzpel sem se na lestev, da bi žogo lahko zabil v koš, ki pa se je ob tem zlomil. Padel sem in si poškodoval hrbet," je Dominik Radić zavrtel film k bolečemu spominu iz brezbrižnih let. 

Značke: rudar, 1.-snl, koronavirus

Članki iz rubrike