Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 16.11.2019 18:02:14

BRUTALNE ZAHTEVE Zlatana Ibrahimovića! Legendarni Šved ZAHTEVA plačo v višini ...

Profimedia
Zlatan Ibrahimović, ki po dveh sezonah zapušča severnoameriško nogometno ligo MLS, želi znova zaigrati na stari celini. Kandidaturo za usluge švedskega napadalca je izrazilo že nekaj interesentov, za katere pa denar ne bo smel predstavljati prevelike težave. Ibra namreč zahteva milijon evrov na mesec, poroča italijanska La Repubblica.

Osemintridesetletnega Šveda, sina jugoslovanskih izseljencev, povezujejo z nekaj italijanskimi klubi, zanj naj bi se zanimali v AC Milanu, Romi, Napoliju, Bologni in Fiorentini. Zanimanje so menda pokazali tudi pri nekdanjem delodajalcu angleškem velikanu Manchester Unitedu.

Glavno vlogo pri tem, kdo si bo lahko privoščil Šveda, pa bo očitno, upoštevajoč zadnje medijske zapise, igrala najboljša finančna ponudba.

Ibrahimović je po poročanju Repubblice izklicno ceno v tej neuradni dražbi, ki jo želi sam voditi, postavil na okrogli milijon evrov na mesec oziroma četrt milijona evrov na teden, s pogojem, da podpiše vsaj šestmesečno pogodbo. Kot prost igralec pa bo seveda na voljo za novo pogodbo med januarskim prestopnim rokom.


Prvi snubec je njegov nekdanji italijanski klub Milan, za katerega je igral od 2010 do 2012 in v tem času zabil 42 golov. Vendar pa želja Milana ni brezmejna, saj želijo precej oklestiti Ibrahimovićev finančni zahtevek, poroča Repubblica.

Šved je za kalifornijske galaktike zadel skupno 53 golov na 52 tekmah. V letošnji končnici je ekipa zabeležila eno samo zmago, Ibrahimović pa kljub nekaj izjemnim predstavam in zadetkom v nobeni od obeh sezon ni bil izbran za najboljšega igralca lige.

"Prišel sem, videl in osvojil. Hvala, LA Galaxy, ker me je ekipa znova naredila živega. Navijačem pa pravim, želeli ste Zlatana, dobili ste ga ... Zdaj pa lahko greste nazaj gledati baseball," se je v svojem prislovično "skromnem" slogu od navijačev Los Angelesa poslovil Ibrahimović.

V Evropi je Ibrahimović, ki slovi po izrazih velikega samo-poveličevanja, nosil tudi drese domačega Malma, Ajaxa, Juventusa, milanskega Interja, Barcelone in PSG.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike