Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.09.2019 09:03:14
Deli članek:

ŠOKIRANI boste: Messi za Ronalda do zdaj glasoval DVAKRAT, Portugalec pa ... saj ne boste verjeli!

Cristiano Ronaldo v zadnjih desetih letih ni oddal niti enega glasu z svojega največjega rivala.

Lionel Messi je v ponedeljek dobil nagrado za najboljšega nogometaša minule sezone po izboru Fife, kot vsako leto, pa so tudi tokrat javno razkrili glasove, ki so jih podelili navijači, selektorji, kapetani izbranih vrst, ki so članice Fife, in po en novinar iz vsake države.

Tako svoje glasove najboljšim nogometašem podelita tudi Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, ki sta kapetana svojih reprezentanc. Slednja sta v zadnjih letih prevladovala v različnih izborih za najboljše posameznike v svetu nogometa, zanimiv pa je izbor nogometašev, za katere sta glasovala tokrat. Messi je na prvo mesto postavil Maneja, na drugo Ronalda, na tretje pa de Jonga.

Kaj pa Ronaldo? No, Portugalec je očitno 'pozabil' na Messija, saj ga ni uvrstil med trojico nogometašev. Namesto njega je na prvo mesto postavil de Ligta, na drugo de Jonga in na tretje Mbappeja. A če ste mislili, da je bilo letos to izjemoma, ste se zmotili. Ronaldo v vseh teh letih, ko ima pravico glasovanja, Messiju ni podelili niti enega glasu, med tem ko je bil Argentinec malce bolj radodaren. Za velikega rivala je do zdaj glasoval dvakrat, letos ga je postavil na drugo mesto, lani pa na tretje.

Vsi glasovi Ronalda:
(Zlata žoga)
2010: Xavi, Casillas, Sneijder
2011: Ni glasoval
2012: Ni glasoval
2013: Falcao, Bale, Özil
2014: Ramos, Bale, Benzema
2015: Benzema James, Bale

(The Best) 
2016: Bale, Modrić, Ramos
2017: Modrić, Ramos, Marcelo
2018: Varane, Modrić, Griezmann
2019: De Ligt, De Jong, Mbappe