stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
9 25.09.2019 07:18:16

KRAJA TALENTA?!? Kek, POZOR! Vse je pripravljeno, da SLOVENIJA OSTANE brez zvezde MARIBORA, ki …

Jurij Kodrun
Bo Slovenija ostala brez nogometaša Maribora?

Završalo je že pred časom: Bosna in Hercegovina želi Sloveniji "ukrasti" Dina Hotića! Vezist Maribora o tem nikdar ni na glas spregovoril. No, je že pred časom. Pred leti. Tedaj je dejal, da mu je Slovenija dala ogromno, a da bi moral ob klicu iz BiH resno razmisliti. Tedaj je bil še daleč stran od članskega reprezentančnega odra … Zdaj mu je vedno bližje. Zdaj je eden ključnih mož prvaka Slovenije in zdaj nam grozi, da bi zares lahko ostali brez njega! "Na novem spisku Roberta Prosinečkega za tekmi s Finsko in Grčijo bi moral biti tudi Dino Hotić, nogometaš Maribora. Menda je dobil potni list BiH in bo konkuriral za mesto v vezni liniji," je v ponedeljek na Twitterju zapisal Emir Delić, novinar Al Jazeere.

Robert Prosinečki je seznam objavil malce kasneje, toda v Ljubljani rojenega nogometaša vseeno ni bilo med njegovimi izbranci. Novinarski kolegi iz BiH so nam ob tem zagotovili, da se resnično vse glasneje govori o tem, kako je le vprašanje časa, kdaj bo Prosinečki vpoklical Hotića. Je to torej dovolj veliko opozorilo za Matjaža Keka? Bi moral prehiteti BiH in Hotiću vabilo poslati prvi? Morda že za tekmi s Severno Makedonijo in z Avstrijo, ki bosta oktobra? Dolgo ne bo treba čakati, Kek bo svoje karte razkril v četrtek.

dino hotic maribor
alesfevzer.com

Danes 24-letni Hotić, ki je za Maribor zbral 150 tekem, 21 golov in 30 podaj, je bil v preteklosti standardni član mlajših selekcij Slovenije, odigral je tudi eno tekmo za člansko selekcijo B, toda ta ne velja za uradno. Petkratni prvak Slovenije z Mariborom bo – tako velevajo pravila Fife – za BiH sicer lahko zaigral le, če je imel ob prvem nastopu v slovenskem reprezentančnem dresu (veljajo tudi mlajše selekcije) že potni list BiH. Prav zato recimo nikdar za Slovenijo ni mogel igrati Marcos Tavares, enako se je zgodilo nogometašu Marseilla Gregory Sertiću, ki je želel nastopiti za Hrvaško. Toda ker je že igral za Francijo U-21 in ker v tistem času ni imel hrvaškega potnega lista, mu Fifa ni dovolila zamenjati nogometnega državljanstva. Takšnih in podobnih primerov je seveda še kar nekaj …

Članki iz rubrike