kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 02.07.2019 15:35:12

Benitez ekspresno hitro do nove službe: Klicu milijonov ni mogel reči ne!

Španski trener Rafael Benitez se seli v kitajsko nogometno super ligo. Sloviti Rafa je 30. junija po treh sezonah končal sodelovanje z angleškim prvoligašem Newcastle Unitedom. Kot je danes poročala britanska radiotelevizija BBC, se je 59-letni strateg dogovoril za sodelovanje s kitajskim Dalian Yifangom.

Benitezu in njegovim zastopnikom se z angleškim klubom ni uspelo dogovoriti za novo pogodbo. Nove tekmovalne izzive bo iskal na Daljnem vzhodu v kitajskem nogometu.

Newcastlu se je Španec pridružil leta 2016, a mu ga takrat ni uspelo obdržati med elito, že v naslednji sezoni pa ga je vanjo vrnil in nato v zadnjih dveh sezonah osvojil 10. in 13. mesto.

Pred Newcastlom je bil Benitez trener Liverpoola, Chelseaja in Reala Madrida. Na njegovem seznamu trenerskih zaposlitev pa so tudi Real Valladolid, Osasuna, Valencia, milanski Inter in Napoli.



Po poročanju BBC je Benitez takoj po koncu pogodbe s srakami sprejel 13,4 milijona evrov vredno pogodbo na leto, ki so mu jo ponudili predstavniki Daliana. Za kitajski klub igrata Belgijec Yannick Carrasco in Ganec Emmanuel Boateng, za katerega so Kitajci Levanteju izplačili 11 milijonov evrov vredno odškodnino.

Kitajci so februarja podpisali tudi 13 milijonov evrov vredno pogodbo s Slovakom Marekom Hamšikom, ki je igral pod Benitezovim vodstvom v Napoliju med letoma 2013 in 2015.

Benitez je ligo prvakov osvojil leta 2005 z Liverpoolom. Z Valencio je osvojil še dva naslova španskih državnih prvakov in pokal Uefe. Z Napolijem je v sezoni 2013/14 osvojil italijansko prvenstvo, sezono pred tem je s Chelseajem osvojil evropsko ligo.

Značke: kitajska, nogomet

Članki iz rubrike