stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
10 25.06.2019 12:06:30

UBIL GA JE! Še nihče TAKO NAD MESSIJA! Raje vzamem Milnerja, Messi igralce OKROG SEBE dela ...

Reuters
Hude kritike na račun Lionela Messija.

Louis van Gaal je eden izmed najboljših trenerjev v zgodovini nogometa. V svoji bogati karieri je vodil številne velikane evropskega nogometa, med drugim Ajax, dvakrat Barcelono, Bayern in Manchester United, dvakrat je sedel tudi na klopi nizozemske reprezentance. Njegove besede imajo težo. Zato zelo odmevajo kritike, ki jih je 67-letni Nizozemec namenil za mnoge najboljšemu nogometašu na svetu Lionelu Messiju. 

"Všeč mi je Messi kot individualec. Individualno je najboljši na svetu, kajti njegova statistika je izjemna. Toda nogomet je šport ekip, treba je biti najboljši za ekipo. Zakaj v zadnjih petih letih Messi ni osvojil lige prvakov? Kot kapetan se moraš vprašati, zakaj tvoje moštvo ne zmaguje v Evropi. Barcelona ima izjemno ekipo. Ne morete reči, da je Rakitić slab, da je Coutinho slab, da je Alba slab nogometaš ali da je Ter Stegen slab vratar, da sta Arthur ali Vidal slaba. Messi premalo igra za ekipo, igralce okrog sebe dela premalo boljše, boljšega dela le sebe individualno," je v intervjuju za španski El Pais povedal van Gaal. 

van gaal
vszi
"Mislim, da je tudi Messi odgovoren za to, kar se dogaja v Barceloni. Igralci nosijo veliko odgovornost za to, kar se dogaja z moštvom. Poglejte Jamesa Milnerja, ki je zame tipičen igralec, ki bi ga vedno izbral in ki največ naredi za ekipo. V finalu lige prvakov je Milner, na primer, igral na položaju obrambnega igralca in vezista. Fantastično je, da lahko to stori pri svojih 33 letih," je van Gaal namignil, da bi v borbi za ligo prvakov raje ob sebi videl Milnerja kot Messija.

"Liverpoolovi napadalci? Vsi igrajo za moštvo. Salah, Firmino in Mane delajo ogromno v obrambi, kajti Klopp želi pritiskati na tekmece. Pred nekaj meseci se mu je posvetilo, da presing ni vedno prava pot, da je vse skupaj odvisno od pogojev. Njegova Borussia je bila bolj napadalna kot njegov Liverpool. Pri Liverpoolu se je naučil, da se mora včasih tudi povleči malce nazaj in prežati na protinapade. Takšna igra odgovarja Salahu, Maneju in Firminu, ki zelo hitro izkoriščajo luknje v tekmečevih obrambah," je še dejal van Gaal.

Značke: van-gaal, messi

Članki iz rubrike