mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.06.2019 23:13:52

EP U-21: Francija in Romunija z remijem izločili Italijo

Profimedia
Na evropskem prvenstvu do 21 let v Italiji so odigrali zadnji tekmi skupinskega dela v skupini C ter s tem zaokrožili vse četrtfinalne pare. Francija in Romunija sta z remijem 0:0 v Ceseni v skupini C zasedli prvi mesti in izločili gostiteljico Italijo, ki ni bila najboljša drugouvrščena ekipa.

V četrtkov polfinale in posledično na olimpijske igre 2020 so se uvrstili zmagovalci skupin in najboljša drugouvrščena ekipa. Para sta Nemčija - Romunija in Španija - Francija. Finale bo v nedeljo ob 20.45 v Vidmu.

Tekma med Francijo in Romunijo, ki zelo dobro igra na tekmovanju, je bila kljub remiju vse prej kot prijateljska, z obilo priložnosti na obeh straneh, vendar sta mreži ostali nedotaknjeni.



Hrvaška in Anglija sta v drugi tekmi skupine, ki ni odločala o nadaljevanju tekmovanja, v San Marinu igrali 3:3 (1:1). Strelske vaje je z enajstmetrovke začel Reiss Nelson (11.), James Maddison (48.) in Jonjoe Kenny (70.) sta še zadela za Angleže, za Hrvaško pa Josip Brekalo (39. in 82.) ter Nikola Vlašić (62.).

Španija je zmagala v skupini A, v skupini B pa branilka naslova Nemčija, drugouvrščena Danska pa je že po nedeljskem 3. krogu končala turnir. Italija je na drugem mestu v skupini A čakala na razplet zadnjega kroga v skupini C.

Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike