Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.06.2019 07:59:48

Egiptovski Trezeguet TAKOLE poskrbel za prvi gol na afriškem prvenstvu (VIDEO)

Reuters
V Egiptu se je začel letošnji afriški pokal narodov v nogometu. Gostitelji prvenstva Egipčani so na najlepši možni način odprli afriško prvenstvo. Za uvod so v Kairu z 1:0 (1:0) premagali Zimbabve. Edini gol je v 41. minuti prispeval Mahmoud Hassan, ki ga poznajo tudi pod vzdevkom Trezeguet.

Trezeguet je povsem upravičil svoj vzdevek. V kazenskem prostoru je sam preigral celotno zimbabvejsko obrambo ter z močnim strelom poslal žogo v desni kot mreže, vratar Edmore Sibanda je bil nemočen. Gol si oglejte na tej povezavi

Za Egipt je zaigral tudi junak letošnjih zmagovalcev lige prvakov, Liverpoolov Mohamed Salah.

Gre za že 32. izvedbo prvenstva afriškega pokala narodov, kot je uradno ime tekmovanja, že petič je v v Egiptu po letih 1959, 1974, 1986 in 2006. Naslov prvaka brani Kamerun, ki je pred dvema letoma v Gabonu v finalu z 2:1 ugnal prav Egipčane.



Letošnje afriško prvenstvo je prvo v razširjeni verziji, namesto 16 igra 24 ekip.

V skupini A so gostitelj Egipt, DR Kongo, Uganda in Zimbabve, v skupini B Nigerija, Gvineja, Madagaskar in Burundi, v skupini C Senegal, Alžirija, Kenija in Tanzanija, v skupini D Maroko, Slonokoščena obala, Južnoafriška republika in Namibija, v skupini E Tunizija, Mali, Mavretanija in Angola, v skupini F pa Kamerun, Gana, Benin in Gvineja Bissau.

Najuspešnejša država na afriških prvenstvih je prav Egipt, ki ima sedem naslovov prvaka, zadnjega iz leta 2010. S petimi mu sledi Kamerun, s štirimi Gana, tri ima Nigerija, po dva Slonokoščena obala in DR Kongo, po enega pa Zambija, Tunizija, Sudan, Alžirija, Etiopija, Maroko, JAR in Kongo.

Značke: nogomet, afrika

Članki iz rubrike