Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2019 19:10:49
Deli članek:

REVOLUCIONARNA poteza nizozemske zveze, ki je kar premaknila datum ramazana ?!?

Profimedia

Čez dva dneva se začenja ramazan, sveti mesec za vse muslimane oziroma čas duhovnosti in očiščevanja. To v praksi pomeni predvsem post oziroma odrekanje hrane in pijače od zore do sončnega zahoda.

V Ajaxu mislijo na vse. Če ekipa skuša z odliko končati sezono in predvsem doseči finale lige pravkov, je tovrstni post lahko ovira. Nizozemska nogometna zveza se je odločila, da bo ramazan preložila. Tako bodo lahko muslimani v vrstah Ajaxa Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui) in Zakaria Labyad (vsi na Nizozemskem rojeni Maročani) v dobri telesni kondiciji pričakali odločilna srečanja.

Nogometaše iz Amsterdama čaka hud boj za naslov državnega prvaka (trenutno so po točkah na vrhu lestvice izenačeni s PSV-jem), finale nizozemskega pokala in boj za nastop v finalu lige prvakov (na prvi polfinalni tekmi so v gosteh z 1:0 premagali Tottenham).

"Kakorkoli gledate na te stvari, ne morete igrati finale pokala s praznim želodcem. Potem pa še teden dni pozneje polfinale lige prvakov, dve ligaški tekmi in za konec še morda finale lige prvakov. Zavedamo se, da takšna odločitev verjetno ni dobra za muslimane po svetu, ampak je v interesu nizozemskega nogometa. Zaradi tega bi morali imeti razumevanje," je dejal predsednik zveze Michael Van Praag.

Novi datum ramazana za Ajaxove muslimane je tako 10. junij.