Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2019 18:00:00
Deli članek:

Kariera RONALDA gre počasi h koncu, v tem intervjuju pa je namignil, KAJ BO POČEL PO NJEJ

Profimedia
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo ima z Juventusom pogodbo do leta 2022. Bržčas bo takrat, ko bo imel 37 let, nogometne čevlje obesil na klin. Ali pač ...

Glede na njegovo vrhunsko telesno pripravljenost, bi lahko igral do 40 leta ali celo dlje. Vendar v kaj takšnega ne gre verjeti. Ronaldo uživa zdaj, ko je lahko boljši od ostalih, ko pa bo šla njegova forma navzdol, mu gotovo ne bo več zabavno. Sicer pa je že danes poslovni človek, tako da ga po koncu igralske poti čaka veliko dela.

No, v pogovoru za El Pais je razkril, da bi rad ostal v nogometu. "Trenersko delo?" Videti je bilo, kot da bi ga vprašanje presenetilo. No, hitro se je zbral in povedal: "Zakaj pa ne? Pravzaprav ne izključujem možnosti, da bi po koncu igralske kariere postal trener." Portugalec je tako dal vsem vedeti, da se morda ne bo oddaljil od nogometa. Med kariero je imel priložnost sodelovati s številnimi velikimi strategi. Trenerske obrti se je tako učil od Alexa Fergusona, Joseja Mourinha, Zinedina Zidana, Carla Ancelottija, Rafe Beniteza in zdaj Massimiliana Allegrija. Kombinacija vseh pogledov in teorij mora biti vrhunska ...

Ronaldo ima karizmo in avtoriteto, ki sta potrebni za dobro trenersko kariero. "Ko pridem v novi klub, želim vedno ostati samosvoj. Nikoli se ne menjam. Moja delovna vnema je vselej ista. No, moram ostati skromen in imeti v mislih, da nisem popil vso modrost tega sveta. Če ste pametni, boste ulovili majhne stvari, ki vas bodo izboljšale kot športnika."

Ronaldo se je v slačilnici Torina dobro znašel, čeprav so mnogi dvomili v njegovo vlogo v ekipi. "Mislim, da sem se vključil, da sem ta del v Juventusu oddelal zelo dobro. Pokazal sem jim, da nisem nek prevarant. V slačilnici se pogovarjamo o nogometu in ostallih normalnih stvareh. Tako je tudi bilo v vseh drugih ekipah, v katerih sem bil," je zaključil Portugalec.