Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2019 17:32:15
Deli članek:

TO JE NOVI REAL! Zidane končno sestavil ekipo za vrnitev na vrh

Profimedia

Da se bo poleti v taboru madridskega Reala dogajalo marsikaj, je povsem jasno. V prihodnji sezoni bodo Galaktiki povsem prenovljeni.

Rekonstrukcija moštva se bo kakopak dogajala pod budnim očesom Zinedina Zidana, njegove želje pa bo potrdil predsednik Florentino Perez. Francoz je že izbral pet glavnih okrepitev, ki bi morale igro Reala dvigniti na višjo raven in slavni klub spet popeljati na steze stare slave.

Na Zidanovem seznamu so štirje vezisti in en napadalec: Belgijec Eden Hazard (Chelsea), Francoz Paul Pogba (Manchester United), Tanguy Ndombele (Lyon), Danec Christian Eriksen (Tottenham) in Srb Luka Jović (Eintracht).

Kvintet bo Madridčane stal približno pol milijarde evrov. Zanimivo, toliko denarja so za okrepitve zapravili v zadnjih petih letih skupaj.

Že pred tem je bil dosežen dogovor o prihodu 21-letnega brazilskega branilca Ederja Militaa, za njegove usluge bo Real Portu plačal 45 milijonov evrov.

Profimedia


Ob vseh prihodih, bo gneča tudi na izhodnih vratih iz Santiaga Bernabeu. Del denarja za okrepitve bo Real pridobil s prodajo nekaterih igralcev. Na seznamu za odstrel so se tako znašli Valižan Gareth Bale, Kolumbijec James Rodriguez in Hrvat Mateo Kovačić. Vprašljiva je tudi prihodnost Isca, Tonija Kroosa, Marcosa Llorenteja, Mariana Diaza in Danija Ceballosa.

Za polnejšo blagajno skrbi tudi nova sponzorska pogodba z Adidasom, ki je vredna 1,6 milijarde evrov za 12 let, kar pomeni, da bo v Realovo blagajno na ta račun vsako leto kapnilo 120 milijonov.

Kot poročajo španski mediji, bo Zidane novo ekipo ustvaril okoli okostja, ki ga bodo sestavljali Sergio Ramos, Luka Modrić, Marcelo in Karim Benzema.