Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.02.2019 10:18:40
Deli članek:

HUH, ADIJO PAMET! Znanec s slovenskih nogometnih zelenic je bil DEL NEVERJETNE prestopne zgodbe!

Prestopni je vselej čas, ko ima uprava vsakega kluba veliko dela.

Treba je najti osvežitev za trenutno ekipo, prav tako pa se dogajajo tudi odhodi. Za igralce, ki so zanimivi drugim, je treba iztržiti čim več.

To, kar je ob koncu zimskega prestopnega roka naredil turški klub, pa je nekaj, česar v nogometu resnično ne vidimo. Odgovorni pri drugoligašu Elazigsporju, ki po dobri polovici sezone na lestvici drži predzadnje mesto, so se odločili povsem prevetriti zasedbo.

No ja, ko rečemo povsem prevetriti, si verjetno težko predstavljate, kaj to dejansko pomeni. Zato bomo bolj konkretni. Pri Elazigsporju so imeli prepoved kupovanja igralcev, vendar so se z nogometno zvezo dogovarjali okoli tega, da bi jim prepoved črtali. Hkrati pa so se pogovarjali tudi z igralci, v katerih so videli potencialne okrepitve.

Ko so se z zvezo dogovorili in ko jim je ta vnovič dala zeleno luč za registracijo novih igralcev, se je začel neverjeten boj s časom. V dveh urah, ki sta ostali do konca prestopnega roka, je klubu uspelo registrirati neverjetnih 22 novih nogometašev.

Dvanajst jih je v njihovi lasti, deset pa so jih dobili na posodo. Med prvimi je tudi nogometaš, ki smo ga imeli priložnost gledati na slovenskih nogometnih zelenicah. Od novembra 2010 do januarja 2012 je branil barve Celja, to je 31-letni branilec Serge Akakpo. Reprezentant Toga, ki ima tudi francoski potni list, se je z Elezigsporjem dogovoril za sodelovanje do junija 2020.

Prva Liga