Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 02.02.2019 07:58:19

Bivši ljubljenec viol ŠOKIRAN po srečanju s slovitim Diegom Maradono: Rekel je, da sem NAJ ...

Drago Wernig - TAKA
Še pred kratkim je kazalo, da je po koncu sodelovanja z beloruskim Dinamom nove izzive našel v Maroku,

Tam je podpisal pogodbo z Ittihadom iz Tangerja, toda Željko Filipović kariere vendarle ne bo nadaljeval v obmorski državi v severozahodni Afriki.

Tamkajšnja zgodba se je hitro končala, nakar je 30-letni Ljubljančan nove delodajalce še hitreje našel v Kazahstanu; okrepil je Atyrau, ki je zadnje prvenstvo končal na devetem mestu na lestvici.

Željko Filipović je v zadnjih tednih poskrbel za kar nekaj zmede. Ker je dobil zanimivo ponudbo iz Maroka, je prekinil sodelovanje z beloruskim Dinamom iz Bresta in prestopil v Ittihad Tanger, toda nedolgo zatem je v javnost pricurljala informacija o novi zamenjavi klubskih barv. Izkušeni vezist, ki je zvezdne trenutke doživljal v Ljudskem vrtu, je postal novi član kazahstanske prvoligaške ekipe Atyrau, ki je zadnje prvenstvo končala na devetem mestu na lestvici z velikim zaostankom za nedotakljivo Astano.


O tem, kaj se je zgodilo in kaj se je dogajalo nam je povedal kar glavni akter celotne zgodbe, za začetek pa smo se vseeno pomudili pri njegovi izkušnji v Belorusiji.

Ko je branil barve Dinama iz Bresta se je med drugim srečal tudi s slovitim Diegom Maradono. "V Brestu sem se počutil odlično. Da, življenjski standard je relativno nizek, plače nogometašev so nekaj povsem drugega, so nerealne, ljudje pa so zelo prijazni in ustrežljivi. Nisem imel nikakršnih preglavic, odlično sem se počutil, temu primerno je bilo sodelovanje z vsemi v klubu. Predsednik mi je ob odhodu celo zatrdil, da me po koncu kariere v Dinamu čaka funkcija, če sem se pripravljen vrniti. Dvomim, da bom ponudbo sprejel, je pa takšno vabilo gotovo lepo priznanje," je bil zadovoljen Željko Filipović, o srečanju s slovitim Argentincem pa je povedal: "Ogledal si je našo domačo tekmo proti Soligorsku, ki smo jo izgubili z 1:3, dan prej smo se spoznali na treningu in se nato kar nekaj časa pogovarjali o tem, kakšni so njegovi pogledi na nogomet, o našem klubu in še marsičem. Po srečanju je izjavil je, da sem naj ... "

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN IN NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike