900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
2 01.02.2019 20:22:14

KAJ PA TOLE?! Rajčević, Viler, Palčič, Struna, Lotrič ... spet v KOPRSKEM DRESU?

Grega Wernig
V izdihljajih prejšnjega leta se je na vrhu klubske piramide na Bonifiki zgodila sprememba. Na predsedniški položaj se je vrnil Ante Guberac, a cilji kozličkov so ostali nespremenjeni. In nadvse ambiciozni. V Kopru vztrajajo pri napovedih, da se želijo vrniti v vrh slovenskega nogometa.

Koprčani so v prvem delu prvenstva na tretjeligaškem zahodu dosegli namen. Pomlad čakajo na vrhu lestvice s tremi točkami naskoka pred edinim resnim tekmecem Tolminom, na Bonifiki pa nihče ne dvomi, da bodo na prvem mestu tudi ostali in si potem v dodatnih kvalifikacijah zagotovili napredovanje med drugoligaše. Ampak to naj bi bila le vmesna enoletna postaja na poti med elito na sončni strani Alp.

V pričakovanju nadaljevanja sezone se je v igralski zasedbi pripetilo kar nekaj premikov z jasno izraženo željo, da bi bilo v ekipi čim več domačih fantov. Vrnil se je nekdanji kapetan Ivica Guberac, nove moči so še Luka Badžim, Rene Šolaja, Mario Sačer, Denis Cerovec, Stefan Andjelić in Robi Gajšek, novim izzivom naproti so se odpravili Edin Fatić, Nediljko Kovačević, Tine Tramte, Igor Bukara, Edi Zugan in Adis Ajkić, Matej Pirjevec se bo posvetil delu v klubskih pisarnah.

Prijateljske preizkušnje pogosto resda niso najboljše merilo, toda Koprčani imajo po uvodnih dveh vendarle dovolj razlogov za zadovoljstvo. Najprej so na Bonifiki z 2:0 premagali OFK Titograd, ki je po prvem delu prvenstva v črnogorski prvi ligi na visokem tretjem mestu na lestvici, nakar so bili v Medulinu s 3:2 boljši še od Krupe, ki je zadnjeuvrščena ekipa premijer lige BiH.

guberac nm
Nikola Miljković
"Igrali smo zelo dober nogomet, naša podoba je bila zares odlična, nad njo smo vsi presenečeni, kar nas seveda navdaja z optimizmom," Ante Guberac ne skriva zadovoljstva. Prav tako ne skriva ciljev. "Od njih niti po naključju ne odstopamo. In da, ti so zelo ambiciozni. Delamo za to, da bi se vrnili v vrh slovenskega nogometa. Tja, kamor Koper prav gotovo spada. Zanima nas zgolj resen projekt, v katerega verjamemo, in iz dneva v dan si prizadevamo, da bi bili čim boljši."

Vse kaže, da se obeta nadvse zanimiva kadrovska križanka. "Vrnili smo nekatere domači fantje, vendar se pri tem ne mislimo zaustaviti. Še več jih bo. Morda se nam bo kateri pridružil že v kratkem, dolgoročno pa si želimo, da bi jih bilo čim več in tudi takšnih, ki so v preteklosti klubu že kaj dali," je dejal prvi mož Kopra, a pravo presenečenje je šele sledilo: "Če sem povsem odkrit, nas zanima Aleksander Rajčevič, zanima nas Mitja Viler, Matej Palčič, Jan Andrejašič, Andraž Struna, Mitja Lotrič, Andraž Struna, tudi Goran Galešić in še bi lahko našteval. Vemo, da si nekaterih, ki imajo v tujini donosne pogodbe, ne moremo privoščiti, toda marsikoga si bomo prav gotovo lahko."

Kljub vsemu se vse skupaj zdi kot misija nemogoče. "Seveda se zelo dobro zavedam, da tega ne moremo uresničiti takoj in zdaj. To je popolnoma jasno. Odvisno je od številnih dejavnikov, a če bo le mogoče, si želimo, da bi se s katerim izmed njih za sodelovanje dogovorili že junija. Ko se bomo uvrstili v prvo ligo, pa sem prepričan, da bodo spet vsi pri nas. Naša volja je neizmerna in skoraj ne dvomim, da bomo našli skupni jezik. Prej ali slej. Poglejte, moja velika želja je, da bi denimo Aleksander Rajčević in Mitja Viler kariero končala v dresu Kopra. Verjemite, da to ni le besedičenje, prav tako potrebno pozornost namenjamo mlajšim selekcijam. Prepričan sem, da se bodo kadeti in mladinci vrnili v prvo ligo, dejstvo pa je, da čez noč ne gre. Potrebujemo nekaj časa," je z opazno preudarnostjo v glasu poudaril Ante Guberac.

Članki iz rubrike