Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.02.2019 08:18:57
Deli članek:

Pri Barcelono so ZASKRBLJENI: O TEM se ne govori naglas!

twitter

Pred Barcelono so zelo zahtevna in negotova leta.

To je izpostavil kandidat za predsednika kluba Victor Font, ki je s svojo izjavo dregnil nekam, kamor bi bilo bolje, da ne bi. Z njo je poskrbel za žalost med navijači, ki so si začeli zastavljati vprašanja, ki si jih najraje ne bi.

Seveda je govora o prihodnosti katalonskega velikana, in sicer o prihodnosti brez Lionela Messija. Argentinec bo junija praznoval 32. rojstni dan, tako da se počasi bliža tudi konec njegove kariere. In prav to, kako se bodo v Barceloni znali odzvati na obdobje po izjemnem Messiju je vprašanje, ki se ga nihče ne upa zastaviti na glas.

"V naslednjih desetih letih je pred klubom izjemen izziv. Nadaljevati bomo morali brez Messija in najboljše generacije v zgodovini nogometne igre. In to v času, ko je konkurenca vse močnejša in zelo bogata," je dejal predsedniški kandidat Font.

"Po tem scenariju, gospodarski model kluba je že zdaj maksimalno optimiziran. Zadnjih nekaj let smo morali prodajati igralce, da smo uskladili številke, kar pomeni, da ne zmoremo zagotoviti dovolj sredstev. Zato moramo spremeniti model vodenja kluba, z njim moramo narediti to, kar je Johan Cruyff delal na igrišču," se je slikovito izrazil Font.