Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.01.2019 20:56:46
Deli članek:

NOGOMETNI SVET STOPIL SKUPAJ! Poglejte, koliko so donirali posamezni nogometaši, da bi se nadaljevalo iskanje za izginulim kolegom

Profimedia

Tudi nogometni zvezdniki zbirajo/donirajo denar, da bi se nadaljevalo iskanje Emiliana Salaja.

Iskanje letala, na katerem je bil poleg pilota še argentinski nogometaš Emiliano Sala in ki je izginilo nekje nad Rokavskim prelivom, se je za zdaj izkazalo kot neuspešno. Oblasti so napovedale, da bodo prenehale z iskanjem, saj naj bi bile možnosti za uspeh zelo pičle.

A oglasili so se številni nogometni zvezdniki, ki pozivajo, da naj se iskalna akcija ne zaključi. Med drugim je glas povzdignil tudi veliki Lionel Messi, pri družini izginulega nogometaša pa so se po tem, ko so uvideli, da so francoske in angleške oblasti prenehale z iskanjem, odločili za samostojno akcijo.

Začela se je namreč akcija zbiranja denarja. Denarja, ki bi bil seveda namenjen financiranju iskalne akcije. Zbiranje poteka prek gofundme.com, cilj pa je zbrati 300 tisočakov. Do zdaj se je nabralo že prek 240 tisoč evrov. Prispevali so številni, nekateri po pet, deset ali petnajst evrov, spet drugi večje vsote. Med slednjimi najdemo tudi nekaj znanih nogometašev. Adrien Rabiot je denimo prispeval 25 tisočakov, Dimitri Payet 10 tisočakov, njegov nekdanji trener Vahid Halilhodžić, Ilkay Gundogan, Geoffrey Kondogbia in Laurent Koscielny po dva tisočaka... Na seznamu najdemo tudi nekatere slovenske nogometaše, tisočaka je denimo prispeval nekdanji Salajev soigralec Rene Krhin, petsto evrov Robert Berič... Vsekakor hvalevredne geste.

Družina izginulega nogometaša je že navezala stike s privatno družbo, ki naj bi nadaljevala z iskanjem, pred tem pa morajo dobiti še dovoljenje s strani lokalnih oblasti.