Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.01.2019 16:15:32
Deli članek:

KAKŠNA GESTA! Srditemu rivalu na zelenicah v hudi uri priskočili na pomoč

Reuters

Izginotje Emiliana Sale v letalski nesreči je združilo nogometni svet.

Prijatelja spoznaš v nesreči, pravi stari rek. In Cardiff je spoznal, da v hudi uri ni sam. Medtem ko počasi umira upanje, da bi Emiliana Salaja našli živega, se je nogometni svet združil v pomoči družini in njegovemu nesojenemu klubu.

Nogometaš Chelseaja N'Golo Kante je tako začel s pobudo zbiranja denarja za nadaljevanje iskalne akcije, čemur so se pridružili številni nogometaši z vseh koncev zemeljske oble. Leicester je po drugi strani na pomoč v tej tragediji priskočil Cardiffu, ki se je znašel v težki situaciji. Ostali so namreč brez okrepitve, denarja v blagajni za nove nakupe pa ni. In zaradi tega je Leicester v slogu pravih angleških džentelmenov Cardiffu ponudil usluge Islama Slimanija, ki se sicer nahaja na posodi pri turškem Fenerbahčeju.

V Leicestru se še niso zacelile rane po helikopterski nesreči, v kateri je med drugim umrl lastnik kluba Vichai Srivaddhanaprabha. Tudi zato se jih je Salajeva tragedija še bolj dotaknila in so se odločili za hvalevredno gesto. Gesto, ki smo jo nekoč v svetu nogometa sicer že videli.

Madridski Real je pred mnogimi leti ponudil, da legendarnega Alfreda di Stefana, takrat bržkone najboljšega nogometaša na zemeljski obli, do konca sezone posodi Manchester Unitedu, ki je nekega februarskega večera v letalski nesreči v Münchnu izgubil pol ekipe.