zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 23.01.2019 17:45:27

Iz Cardiffa ODLOČNO poudarjajo: Nismo mi krivi! Sam si je izbral ...

Mehmet Dalman
Reuters
Iskanje izginulega letala z argentinskim nogometašem Emilianom Salo na krovu, ki je v ponedeljek izginilo z radarja nad Rokavskim prelivom, se je danes nadaljevalo, predsednik nogometnega kluba iz Cardiffa Mehmet Dalman pa je v zvezi s tem dejal, da si je Južnoameričan sam organiziral pot do Cardiffa, čeravno so mu v klubu ponudili drugo možnost.

Prvi mož Cardiffa je za Wales Online povedal, da so pogrešanemu južnoameriškemu nogometašu ponudili komercialni let za potovanje v Cardiff, a je to možnost zavrnil in dejal, da bo pripotoval v lastni režiji.

"V tem trenutku ne vem, kdo je uredil njegov let v Cardiff, zagotovo pa to ni bil Cardiff City. V klubu smo pretreseni in še vedno upamo na najboljše," je za omenjeni medij med drugim dejal Dalman.

Pot Sale z enomotornim letalom naj bi organiziral njegov nogometni zastopnik Willie MacKay, ki je za britanski časnik The Guardiana dejal, da "ne more razpravljati o tej zadevi".


Francoska in britanska obalna straža 40 ur po nesreči nadaljujeta iskanje enomotornega letala Piper PA-46 Malibu, na katerem je bil poleg argentinskega nogometaša tudi zelo izkušeni pilot Dave Ibbotson.

Danes so v akciji reševanja poleg ladij sodelovala še tri reševalna letala in en helikopter, pogledali so tudi satelitske posnetke in jih primerjali z zadnjimi podatki z njegovega mobilnega telefona, a zaenkrat niso našli nobenih razbitin.

Policija in reševalci so v dopoldanskih urah sporočili, da so možnosti, da bi našli preživele, "skoraj nične". Sala je le malo, preden je letalo izginilo z radarja, za družino in prijatelje posnel pretresljivo sporočilo. Argentinski časnik Clarin je poročal, da je 28-letni nogometaš le malo, preden je letalo izginilo z radarja, preko aplikacije WhatsApp družini in prijateljem poslal pretresljivo zvočno sporočilo.

"Sem na letalu, za katerega se zdi, da bo razpadlo. Letim proti Cardiffu. Če v uri in pol od mene ne prejmete nobenih novic, ne vem, če bodo poslali koga, naj me išče, saj me ne bodo našli, veste. Oče, strah me je," je v glasovnem sporočilu dejal Sala.

Značke: nogomet, nesreča

Članki iz rubrike