mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.01.2019 11:59:10

Matjaž Kek o odnosih v reprezentančnem štabu in NZS: Vsi smo starejši ...

Jurij Kodrun
Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v La Cali pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo v Marbelli proti kitajski selekciji do 25 let. Selektor Matjaž Kek je zadovoljen s pogoji in z motiviranostjo vpoklicanih nogometašev.

"Pogoji so pravi, vsi na treningih so pokazali voljo in strašen motiv za dokazovanje. To je najvažneje. Sem zadovoljen," je poudaril Kek, ki kar ni mogel prehvaliti želje in motiva igralcev, ki jih je odpeljal v Španijo.

Pri nekaterih nogometaših je tudi nekaj nervoze, kar je po mnenju selektorja "potrditev potenciala, ki ga fantje kažejo skozi državno ligo."

"Tekma bo prišla v pravem času, po daljšem nizu treningov. Najpomembnejše so informacije, ki sem jih dobil skozi treninge, druženje. Kar se tega tiče sem zelo zadovoljen," pravi Kek.



Mariborski strokovnjak je reprezentančno akcijo izkoristil tudi za spoznavanje s sodelavci v trenerskem štabu ter drugimi na Nogometni zvezi Slovenije.

"Vsi smo starejši. Nekaj časa je od tega, odkar sem bil na zvezi. Drugačna je specifika dela. Zahtevam koncentracijo, usmerjenost. Stojim za tem, da se dajo igralcem maksimalni možni pogoji za delo. Hvala NZS, da je omogočila akcijo, pogoji so pravi za ta zimski čas. Za zdaj je šlo brez poškodb. Zame osebno bi bile te akcije tradicionalne, način dokazovanja potenciala, ki ga iz tedna v teden videvamo v slovenski ligi."

Tekma med Slovenijo in Kitajsko do 25 let bo v četrtek ob 17. uri.

Članki iz rubrike