Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 08.01.2019 14:30:47

Kdo je ŠESTNAJSTLETNIK, ki je debitiral v dresu LIVERPOOLA (video)

Reuters
Liverpool je v ponedeljek prejel novo bolečo zaušnico, vseeno pa so po koncu tekme vsi govorili o enemu izmed nogometašev v rdečem dresu.

Rušili so vse pred seboj, dobili so osem tekem v nizu, zdaj pa so v petih dnevih igrišče dvakrat zapuščali sklonjenih glav. Po Manchester Cityju je Liverpoolu mero v ponedeljek zvečer vzel še Wolverhampton (2:1) in Rdeče izločil iz pokala FA. Potem, ko jih je že jeseni iz ligaškega pokala izločil Chelsea, jim zdaj ostane »le« še prvenstvo in liga prvakov.

Kljub izpadu bodo morda čez nekaj let oziroma desetletji pristaši Redsov govorili, da se je v ponedeljek na štadionu Molineux začela neka velika zgodba. »Bil sem tam, ko je...«


Začelo se je s poškodbo. Bilo je v šesti minuti, ko je samooklicani najboljši branilec na svetu Dejan Lovren obležal na tleh. Jürgen Klopp, ki je dodobra premešal enajsterico, se je obrnil na klop ter pomignil nekemu 16-letnemu golobrademu mladeniču. Ki-Jana Hoever mu je ime. Ime, ki si ga velja zapomniti.

Nizozemskega branilca so poleti za drobiž speljali Ajaxu. Fant, ki preskakuje razrede in ki je že navajen igrati s starejšimi od sebe. Decembra je začel trenirati s prvo ekipo Liverpoola. Klopp ga je opisal kot samozavestnega in ob tem dejal, da ga je užitek gledati. V ponedeljek se je s številko 51 na hrbtu usedel na klop. Najbrž pa si ni mislil, da bo že po šestih minutah tudi dejansko vržen v ogenj. A Nemec na klopi Liverpoola prav dosti izbire ni imel. Nathaniel Clyne je danes že v Bournemouth, Joe Gomez in Joel Matip sta na bolniški.

S 16 leti in 354 dnevi je postal tretji najmlajši debitant v zgodovini kluba, ki se ni nikoli bal v ogenj poriniti golobradih najstnikov. Mlajša sta bila le Jerome Sinclair (16 let in 6 dni) ter Jack Robinson (16 let in 250 dni). Pri Liverpoolu seveda upajo, da bo Nizozemec, ki ga po slogu igre seveda primerjajo z rojakom in zdaj tudi soigralcem Van Dijkom, na Anfieldu pustil večji pečat kot omenjena dva.

Članki iz rubrike