Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2018 07:48:03
Deli članek:

Predsednik REALA je NOR! TO je načrt, ki STRAŠI tekmece

Reuters

Iz Španije ves čas prihajajo novice, da želijo pri Realu prevetriti zasedbo in narediti super ekipo.

Tudi tokrat ni prav nič drugače. Toda tokrat je šlo vse skupaj še dlje. Načrt, ki naj bi ga imel Florentino Perez, je resnično nor.

Mnogi mislijo, da se ne more uresničiti, toda predsednik Reala je prepričan, da je še kako uresničljiv. Toda preden bodo prišli novinci, bo kar nekaj zvezdnikov zapustilo Santiago Bernabeu.

Pri Realu niso zagovorniki tega, da bi njihovi zvezdniki kar odšli, ne, tako ne bo šlo, se je pa predsednik odločil, da lahko skoraj vsak gre. A za primerno ceno. Če bodo snubci pripravljeni plačati, bodo v Realu pripravljeni poslušati ponudbe.

S prodajo igralcev bi v Realu lahko nakopičili tudi pol milijarde evrov, potem pa bi začeli kupovati. Naprodaj je recimo Marco Asensio, za katerega Real zahteva 120 milijonov evrov, Isco je naslednji, Perez bi zanj rad iztržil sto milijonov, toda verjetno bi mu zadostovalo tudi 80 milijonov.

Tretji galaktik je Gareth Bale, cena pa 150 milijonov evrov, vendar tudi v tem primeru bi bila stotica verjetno zadosti. Karim Benzema bi lahko prinesel 60 milijonov, Luka Modrić ima prav tako kar nekaj snubcev, a pri 33 letih naj ne bi bil vreden več kot 40 milijonov. Tudi Marcelo in Sergio Ramos nista nedotakljiva. Če bo ekipo prevzel Jose Mourinho, zagotovo ne bosta ostala, njuna cena pa je okoli 100 milijonov.

Če bi resnično prodal vse naštete, bi Real v blagajni nakopičil približno pol milijarde evrov, s to vsoto pa bi se poleti lahiko na Santiago Bernabuu zgodilo marsikaj.