Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.12.2018 18:30:19
Deli članek:

Super novice za vse pristaše BAYERNA

Reuters

Karl Heinz Rummenigge bo vodilni mož Bayern Münchna še vsaj do konca koledarskega leta 2021. Danes je namreč podaljšal pogodbo z bavarskim nogometnim velikanom, ki bi se mu iztekla ob koncu 2019.

"Uspelo nam je, da je FC Bayern postal evropski športni in ekonomski velikan, naloga za prihodnje obdobje pa je, da Bayern strmi k nenehnemu vzponu in da postane najboljši evropski nogometni klub," je ob tem dejal 63-letni Rummenigge, sicer po funkciji izvršni direktor kluba.

Potezo nadzornega odbora kluba je pozdravil tudi njen predsednik Uli Hoeness. "V preteklih šestnajstih letih je pokazal izjemne kvalitete na svojem področju, zato smo prepričani, da je Rummenigge pravi človek za nadaljnji razvoj kluba."

Rummenigge je na čelu izvršnega odbora od 2002, pred tem je bil enajst let podpredsednik, za Bayern pa je nogomet igral deset sezon. V tem času je zabil 162 golov, kar ga uvršča na drugo mesto klubskega večne lestvice le za Gerdom Müllerjem.

Špekulira se, da bo Rummenigge po izteku te nove pogodbe, se pravi konec 2021, zapustil Bayern in mesto prepustil mlajši generaciji. Med glavnimi kandidati za njegovega naslednika naj bi bil dolgoletni vratar kluba Oliver Kahn.