Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.12.2018 18:52:38
Deli članek:

Legenda Uniteda BREZ MILOSTI do igralcev zaradi Mourinha: "Vi ste SLABIČI, lahko vas je SRAM

Reuters

Na Old Traffordu za Josejem Mourinhom niso potočili prav veliko solz, prej nasprotno, marsikdo se je razveselil odhoda razvpitega Portugalca. Eden redkih, ki mu je stopil v bran, je bil Roy Keane, legenda Rdečih vragov.

V pogovoru za BBC je nekoč nepopustljivi vezist krenil v pravo tirado, med drugi je igralce obtožil, da so namerno sabotirali trenerja ter se pri tem izgovarjali na slabo vodenje, pa čeprav so za slabe rezultate krivi prav toliko kot on. "Izmazali so se z umorom. Karkoli si mislim o njih, dejstvo je, da so ga vrgli pod vlak. Potem pa ljudje govorijo, da se je Mourinho sprl z njimi. Pa vsak normalen trener bi se sprl z igralcem, ki se na pripravah prikaže z viškom kilogramov, ki se ne trudi na treningih in ki se poslužuje umazanih trikov," je bil brez dlake na jeziku Keane, ki je rdeči dres nosil ducat let.


Tu se ni zaustavil. "Da se razumemo, jaz nisem Mourinhov največji oboževalec, toda te igralce je lahko sram. Pokazali so, da so slabiči, ki se skrivajo za hrbti svojih menedžerjev in za trenerjevimi napakami, imajo pa tudi svoje ljudi v medijih, ki delajo za njih. Pravi cirkus."


Keane je bil eden izmed tistih igralcev, ki ni ne varčeval, ne bežal z udarci. Eden tistih, ki bi ga radi imeli ob sebi v strelskem jarku. "Vem, da bodo nekateri rekli, da sem jaz nogometaš stare šole, toda ne gre za to. To je dobra, ne pa stara šola. Ne glede na to kaj se je dogajalo v klubu, ti kot igralec, sploh pa igralec Manchester Uniteda, moraš na igrišču vedno dati absolutno vse od sebe. Tu ni opravičil in izgovorov. Te zgodbice, da so igralci malce razburjeni pa... Današnji nogometaši so slabiči na igrišču in izven njega. Nič jim ne smeš reči," je vrelo iz Irca, ki bi skupaj s Sir Alexom v svojih časih hitro naredil red v slačilnici Uniteda. "Jasno mi je, da se je nogomet in vse okoli njega spremenilo, toda igralcem se dandanes preveč dovoli. V mojih časih, v moji slačilnici, ni bilo šanse, da nekdo ne da vse od sebe. Mi smo bili ekipa polna močnih osebnosti, ki nekaj takšnega ne bi dopustili."

Sodbo, ali ima prav ali ne, prepuščamo vam, definitivno pa Pogbaju, Sanchezu in podobnim ne bi bilo lahko ob Keanu. Možu, ki je na igrišču vedno pustil - vse.