Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
21.12.2018 16:58:48
Deli članek:

Danes je ZVEZDNIK lige NBA, košarko pa je začel igrati, ker je njegov oče sam PREMLATIL 14 LJUDI!

To pa je zgodba!

Danes je Jusuf Nurkić zvezdnik Portland Trailblazersov. A kdo ve, kje bi bil danes ta izjemni bosanski center, če ne bi bilo njegovega očeta Hariza Nurkića. Zgodba o tem, kako je Jusuf sploh začel trenirati košarko, je namreč povezana predvsem z njegovim očetom. 

Hariz Nurkić je bil policaj v Tuzli. 213 centimetrov visok policaj, ki je prišel na naslovnice medijev, ko naj bi v pretepu sam pretepel kar 14 ljudi. Vse to je prebral Enes Trnovčević, košarkarski agent, ki je takoj naslednji dan odšel v Tuzlo, da bi spoznal tega policaja. In prva stvar, ki ga je vprašal, je bila: "Ali imate sina?"

vszi
Jusuf je bil takrat star 14 let in nikdar ni treniral košarko. Toda Trnovčević ga je odpeljal v Slovenijo in mu ponudil priložnost v Pivovarni Laško, Nurkić pa je ponujeno priložnost zagrabil z obema rokama. Jusuf je potrdil celotno zgodbo, z dodatkom, da ni ravno prepričan v tisti del, da je njegov oče sam pretepel kar 14 ljudi, a dodal, da verjame, da je bil Hariz tega sposoben. "Trnovčević me je pogledal in takrat sem bil normalne višine, nič spektakularnega. Takrat je rekel: 'Ta fant bo igral v ligi NBA.' Vsi smo se nasmejali, ker je bila to norost," je o vsem skupaj povedal Nurkić. 


Nurkić je torej pri 14 letih odšel v Slovenijo brez kakršnega koli znanja o igranju z oranžno žogo. Ni poznal pravil, ni znal metati na koš. Znal ni pravzaprav nič. A bil je priden, trdo je delal, imel je odličnega trenerja in postal je izjemen košarkar, ki navdušuje tudi v ligi NBA!