mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 17.12.2018 12:46:11

HUDA SRAMOTA slovenskega zamejskega kluba! Najstnik Krasa zaradi RASIZMA na hladnem kar - DESET TEKEM!

vszi
Zgodilo se je čez mejo.

Slovenski zamejci v sosednji Italiji znajo povedati, da se jim velikokrat godijo krivice, ki v 21. stoletju dejansko ne bi smele več obstajati. Toda da smo ne glede na vse prav vsi krvavi pod kožo, zdaj priča prav zgodba, v kateri ima glavno besedo Kras Repen, klub slovenskih zamejcev, ki nastopa v italijanski nogometni piramidi.


Zgodilo se je v eni od nižjih lig do 17 let, pomerila sta se Kras Repen in Manzanese. Gostje so bili občutno boljši, saj so slavili s 4:0, visok poraz pa je očitno sila razjezil nekatere domače nogometaše in tudi gledalce. Tako naj bi bili trije temnopolti nogometaši Manzaneseja tarča rasističnih žalitev, kar sodniku ni ušlo. Zaradi tega bo moral Kras Repen naslednjo domačo tekmo odigrati pred praznimi tribunami.

Toda s tem vsega skupaj še ni bilo konec. Sramotno obnašanje si je privoščil tudi eden od nogometašev Krasa (ker je mladoleten, njegovega imena niso objavili), ki naj bi po koncu tekme prav tako rasistično žalil temnopolte fante iz nasprotne ekipe. Disciplinski sodnik ni pokazal milosti in nogometaš slovenskega zamejskega kluba bo izpustil kar - pozor - deset tekem!

Članki iz rubrike