Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.11.2018 11:04:50
Deli članek:

Kljub selitvi v Kijev še nekaj negotovosti pred tekmo Vorskla - Arsenal

Reuters

Potem ko je krovna nogometna zveza Uefa zaradi varnosti prestavila tekmo evropske lige med ukrajinsko Vorsklo in londonskim Arsenalom v Kijev, so iz ukrajinskega kluba sporočili, da še ne morejo povsem stoodstotno zagotoviti, da tekma bo. Uefa si prizadeva za nadzor nad zadevami in za to, da bi tekmo lahko izpeljali na stadionu v Kijevu.

Potem ko so v Ukrajini zaradi nedavnega vojaškega incidenta z Rusijo uvedli vojno stanje v desetih regijah - Poltava in Kijev sicer ne spadata med ta območja -, se je Uefa lotila reševanja današnje tekme evropske lige. Prvi korak je bila selitev dvoboja na olimpijski stadion v Kijev, a delo še ni končano in Uefa je sporočila, da v sodelovanju z ukrajinsko zvezo skrbno spremlja razmere.

"Uefa tesno sodeluje z ukrajinsko zvezo, obenem pa skrbno preučujemo razmere v nekaterih delih te države, ki bi lahko vplivale na izvedbo tekem," je sporočila krovna evropska zveza. Dodali so, da so v Ukrajino napotili svoje strokovnjake za varnost, ki bodo preučili dogajanje in njihov vpliv tudi na morebitne prihodnje evropske tekme v tej državi.

Pri Vorskli dan pred tekmo še niso mogli potrditi, da bodo dvoboj lahko odigrali, podpredsednik kluba Oleg Lisak je dejal, da v Kijevu še niso potrdili izvedbe tekme na olimpijskem stadionu, predvsem zaradi težav pri prodaji vstopnic oziroma s selitvijo navijačev, ki so že pred tem kupili vstopnice za tekmo v Poltavi. Po poročanju televizije Sky bo negotovost glede tekme oziroma selitev v Kijev prizadela tudi približno 500 navijačev Arsenala, ki so si dvoboj nameravali ogledati v živo, pomoč svojim privržencem v Ukrajini so napovedali tudi pri londonskem klubu.