Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.11.2018 11:20:53
Deli članek:

Barcelona sklenila pakt s "HUDIČEM": Dembeleja ne bo prodala, tega si zaradi pogodbe ne more privoščiti!

Reuters

Govorilo se je, da Barcelona že razmišlja o prodaji Ousmaneja Dembeleja. A to se zagotovo ne bo zgodilo.

Mladi francoski nogometaš Ousmane Dembele je pred začetkom lanske sezone iz Borussie prestopil k Barceloni, posel pa je bil vreden 105 milijonov evrov. Poleg tega sta se kluba dogovorila za dodatek v pogodbi, po katerem bi Barcelona v prihodnjih sezonah na račun kluba iz Dortmunda lahko nakazala še dodatnih 40 milijonov evrov v obliki nagrad.

Borussii je uspel resnično dober posel, težko bi to rekli za Barcelono. Dembele namreč ni upravičil visokih pričakovanj, v zadnjem času se je omenjala celo prodaja. A na koncu so se v klubu odločili, da bodo dali francoskemu reprezentantu še eno priložnost in na takšen način končali ugibanja o morebitni prodaji. Ta se je v zadnjem obdobju omenjala vse pogosteje, prodaja nogometaša pa se klubu tako ali tako ne bi splačala.

Barcelona in Borussia sta namreč v pogodbo dodali klavzulo, po kateri bi v primeru prodaje Dembeleja pred koncem sezone 2021/22 Katalonci morali nakazati vseh 40 milijonov evrov, kolikor bi skupno znašale nagrade. Ob dejstvu, da bi Barcelona Francoza v tem trenutku zelo težko prodala za enak denar, kot ga je kupila, bi bilo še dodatnih 40 milijonov vsekakor kar precejšen finančni zalogaj. Tudi za katalonskega velikana ...