4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

ante mahkota Svet24.si

Umrl je vrhunski slovenski alpinist, mož Marjane ...

angel Petisvet.si

Vaš smetnjak naj odnesejo angeli

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

aneta in tia Svet24.si

Aneta se je ob bolnem otroku čisto zlomila

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira pokazala neverjetno spremembo

nu
nu
0 21.11.2018 00:10:31

MISTERIJ RAZREŠEN? Javil se je Hrvat, čigar kolajna je očitno pristala na avkciji

Potem ko se je na spletu pojavila hrvaška bronasta kolajna iz nogometnega svetovnega prvenstva, so se vsi spraševali, kdo je padel tako nizko, da prodaja takšno dragocenost. Kot kaže, so stvari zdaj bolj ali manj jasne.

Začetna cena za kolajno je 7500 evrov, dražili bodo od 7. do 8. decembra. Približno en dan je na Hrvaškem trajala negotovost. Bolj ali manj je jasno, da je kolajna, ki je pristala na avkciji The Salerooma, v resnici last kondicijskega trenerja Luke Radmana. Ta je brez odličja ostal že na dan tekme za tretje mesto, pravzaprav je med slovesnostjo sploh ni dobil. "Ne morem trditi, ampak povsem mogoče je, da je ta kolajna prav zares moja," je svojo nenavadno zgodbo začel pripovedovati Luka.

luka radman 2
sn


In nadaljeval: "Na podelitvi kolajn, v tisti gneči, sva z Ivom Šuškom ostala brez brona. Oba sva bila v strokovnem vodstvu Ćira Blaževića, vendar v tisti norišnici nisva prejela kolajne. Na poti proti hotelu je Zvonimir Boban v avtobusu vsakega vprašal, če je slučajno po pomoti vzel še eno kolajno. Češ, naj jo vrne, saj sva jo zaslužila. Vendar, kolajn ni bilo."

Kdo bi torej lahko pred 20 leti izmaknil kolajno? "Ne vem, verjetno kakšen varnostnik ali voznik... Eden od tistih, ki so se takrat znašli v bližini. Na video posnetku ni tega trenutka, saj kamere vseskozi kažejo selektorja Blaževića. Trenutka, ko so kolajne delili članom strokovnega vodstva, ni na posnetku," je pojasnejval Radman, ki je v vseh teh letih skušal priti do zasluženega odličja.

luka radman
sn


"Želel sem dobiti vsaj ponaredek kolajne. Mislil sem ga narediti na osnovi kolajne Ivana Katalinića, ki je bil Ćirov pomočnik, vendar ni bilo mogoče. Trudil sem se, a sem na koncu celo edini ostal brez odličja. Kakor vem, je namreč Šušak naknadno prejel svojega."

Značke: hrvaška, kolajna

Članki iz rubrike