stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 21.11.2018 08:10:52

Emir Burkić se Z GROZO spominja sezone v Ankaranu: STRAH ME JE BILO ostati v Sloveniji!

Grega Wernig
V prejšnji sezoni je prvič v svoji zgodovini med prvoligaši nastopal tudi Ankaran. Vsi so vedeli, da imajo Primorci ogromno težav, takšnih in drugačnih, marsikdo se je spraševal, ali bodo sploh speljali sezono, toda o podrobnostih se ni govorilo. Do zdaj ...

Član prvoligaškega Ankarana je bil tudi Emir Burkić, ki pa je že pred koncem sezone 'pobegnil', zapustil je Slovenijo. Zdaj pa se je odločil odpreti dušo, povedal je vse, kar ga teži v zvezi z izkušnjo pri Ankaranu.

Burkić je v prvi ligi debitiral leta 2011, ko je igral za Koper, nato pa je minilo šest let, preden se je vrnil v to tekmovanje. "V Sloveniji niti nisem bil profesionalec, delal sem pri stricu v gradbenem podjetju in igral nogomet. Ko se mi je ponudila nova priložnost za igranje v slovenski prvi ligi, nisem veliko razmišljal in sem se vrnil v Ankaran.  Mislil sem, da bom tam nekaj naredil, ampak to, kar se je dogajalo, je katastrofa. Trener Badžim je bil res dober do mene, o predsedniku pa ne morem povedati prav nič lepega. Prišel sem kot profesionalni nogometaš, vendar od tega nisem imel nič, od nogometa sploh nisem mogel živeti," je začel razočarani 25-letnik.


Nato se je še enkrat vrnil v prejšnjo sezono, v čas, ki bi ga najraje izbrisal iz spomina. "Zadnjih nekaj krogov, štiri ali pet, me že ni bilo več v Sloveniji, ker mi v Ankaranu niso plačevali. Lahko vam povem, da nisem dobil sedmih plač in sploh ne vem, kako sem lahko preživel. Za predsednika Ankarana nimam niti ene lepe besede in zelo mi je žal, da sem sploh šel v Ankaran; to je bila moja velika napaka. Kar zadeva trenerja Vlada Badžima in soigralce, je bilo vse v najlepšem redu, vendar ni bilo denarja, nismo imeli niti za jesti niti za spati ... Katastrofa, tega sploh ne morem opisati. Tega, kar smo preživljali v Ankaranu, ne more verjeti nihče. Domače tekme smo denimo igrali v Dravogradu; zbudiš se ob šestih zjutraj, na avtobusu dobiš krof in sendvič, potem pa na primer igraš proti Olimpiji. To sploh ni resno, pa govorimo o prvoligašu ..."

Kako močno si je želel oditi, pozabiti na grenko izkušnjo, pove podatek, da se je raje odločil za igranje v Luksemburgu. In to v tamkajšnji drugi ligi, kjer je član kluba Wiltz 71. "Vedel sem, da so tu stvari urejene. Mogoče sem naredil napako, ker nisem ostal v prvi slovenski ligi, lahko bi šel naprej, ampak nisem imel druge izbire. Pričakoval sem otroka, za sabo pa nisem imel nikogar, ki bi mi kakorkoli pomagal. Imam samo mamo in preživljam jo jaz, tako da drugače ni šlo ..."

CELOTEN POGOVOR Z EMIRJEM BURKIĆEM SI LAHKO PREBERETE V SREDINI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN IN NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike