Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.11.2018 10:06:29
Deli članek:

VEČER GROZE V PARIZU! V eni uri kar dve nesreči, PSG ostal brez obeh najboljših (VIDEO)

Profimedia

Poraženec zadnjega reprezentančnega termina je brez najmanjšega dvoma pariški super bogati klub, ki ga prihodnji teden čaka super pomembna tekma v ligi prvakov.

PSG je ostal brez Kyliana Mbappeja in Neymarja, dveh udarnih nogometašev. Oba sta se poškodovala na prijateljskih tekmah, prvi v obračunu Francije in Urugvaja, drugi pa v dvoboju Brazilije in Kameruna.

Neymar je zelenico stadiona v Milton Keynesu, severozahodno od Lonodna, zaradi poškodbe prepone zapustil že v 8. minuti. Kakšno uro pozneje je zastal dih gledalcem na St. Denisu, saj si je na tekmi, ki jo je sodil Damir Skomina, Mbappe poškodval ramo.

Vodstvu in navijačem Parižanov se je stemnilo pred očmi, naposled se jim je vsaj delno vrnil nasmeh na obraz. Zdravnik brazilske izbrane vrste Rodrigo Lasmar je namreč za Globo potrdil, da Neymar ni resneje poškodovan. "Začutil je nelagoden občutek v predelu desne prepone. Takoj je zapustil igrišče in začel z zdravljenjem. Ni videti resno, ampak vseeno počakajmo."

Francoski selektor Didier Deschamps je po tekmi dejal, da tudi v primeru Mbappeja ni razloga za pretirano skrb. Mladi zvezdnik mu je sam dejal, da čuti bolečine, a Deschamps meni, da ne gre za izpahnjeno ramo ali kaj podobnega.

PSG je v domačem prvenstvu bolj ali manj že opravil delo. Po 13 krogih še ni oddal točke in ima s stoodstotnim izkupičkom 13 točk prednosti pred drugouvrščenim Lillom. Drugače je v ligi prvakov, kjer je po točkah v izjemno izenačeni skupini (z Napolijem, Liverpoolom in Crveno zvezdo) dva kroga pred koncem komaj na tretjem mestu. Prihodnji teden ga čaka bržčas odločilno srečanje - doma z Angleži. Z Neymarjem in Mbappejem, le z enim od njiju ali kar brez obeh?