Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 09.11.2018 17:32:46

HUD ŠKANDAL v evropskem velikanu! Rasistično obnašanje PSG-ja! Tarča - OTROCI!

Reuters
Kaj se dogaja pri PSG-ju?

Nova razkritja Football Leaksa so zatresla Francijo! Še enkrat več je tarča francoski velikan PSG, še enkrat več gre za početja, ki so vredna vseh obsodb. Tokrat so afero zakuhali skavti PSG-ja, ki so se na rasističen način lotili ocenjevanja talentov, primernih za klub in sicer so jih ocenjevali tudi glede na barvo kože. 


Skavti naj bi bili prepričani, da je v klubu preveč črncev, zato so želeli malce izenačiti rasno sestavo mladeničev. "PSG ni želel, da rekrutiramo igralce, ki so rojeni v Afriki, ker nikdar ne moreš biti prepričan o njihovemu datumu rojstva," naj bi dejal skavt Serge Fournier. Še en skavt Marc Westerloppe je trdil, da bi pri PSG-ju potrebovali več raznolikosti, saj naj bi bilo v klubu preveč Afričanov in Karibcev.

"PSG ostro obsoja vsakršno obliko diskriminacije, rasizma ali etničnega nadzora. Nelegalne metode med 2013 in 2018 je uporabljal center za skavtiranje igralcev iz regije Ile-de-France in to izključno po osebni iniciativi šefa skavtske službe," so se Parižani že odzvali na obtožbe in dodali, da so za vse skupaj izvedeli šele prejšnji mesec ter takoj začeli z interno preiskavo, da bi ugotovili, kako je sploh mogoče, da so se počele takšne stvari. Pri PSG-ju so dodali še, da igralce skavtirajo zgolj na podlagi njihovih veščin in obnašanja.

Značke: psg, rasizem

Članki iz rubrike