Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2018 17:29:19
Deli članek:

PREOBRAT V MADRIDU! Conte v bitki za mesto trenerja izgublja možnosti, zdaj je v ospredju NEKDANJI GALAKTIK

Profimedia

Potem ko je že jasno, da je zgodba Julena Lopeteguija na klopi madridskega Reala končana, cel svet ugiba, kdo bo novi trener galaktikov.

Običajno najbolje obveščena Marca, ko gre za kraljevi klub, je danes zjutraj objavila, da ima daleč največ možnosti za trenersko klop evropskih klubskih prvakov Antonio Conte. Italijanski strateg je nazadnje vodil londonski Chelsea, s katerim je v prvi sezoni osvojil angleško prvenstvo, v drugi pa mu ni šlo več tako dobro od rok.

Tekom dneva so se stvari začele zapletati. V pogovorih so začeli predsednika Florentina Pereza skrbeti slabi odnosi, ki jih je imel Conte z najboljšimi igralci v Chelseaju. Uspel se je skregati z Diegom Costo, slabo mnenje o njegovih človeških lastnostih je imel tudi Willian, ni se razumel niti z Edenom Hazardom. In če nima dobrega odnosa z Belgijcem, ki je prvi na seznamu želja kluba, potem ...


Kot zdaj kaže, je v prednosti 42-letni Argentinec Santiago Solari, ki je med letoma 2000 in 2005 igral za Real, zdaj pa vodi B ekipo galaktikov. Vodstvo kluba razmišlja, da bi takoj zamenjal Lopeteguija in vodil ekipo vsaj do konca sezone. Perez bi mu rad dal priložnost, kot nekdanjemu igralcu in nadarjenemu trenerju, tako kot jo je dal Zinedinu Zidanu.

Stavne kvote na Conteja so začele rasti, iz 1,15 na začetku dneva so se dvignile na 2,10. Na drugi strani pa strmoglavo padale kvote za Solarija - iz 8 na 1,8.

Še vedno so med kandidati tudi Arsene Wenger, Roberto Martinez in Maurizio Pochettino, vendar imajo precej manj možnosti kot Solari in Conte.