mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.10.2018 13:05:02

Slovita ameriška revija Mbappeja označila za "prihodnost nogometa"

Edinson Cavani, Kylian Mbappe in Neymar
Reuters
Ameriška revija Time je na naslovnici svoje mednarodne izdaje, ki izide danes, postavila francoskega nogometnega superzvezdnika Kyliana Mbappeja, s pripisom, da je 19-letnik "prihodnost nogometa".

Delnice napadalnega vezista francoskega prvoligaša PSG in francoske izbrane vrste rastejo vse od septembra 2017, ko je prestopil iz Monaca v PSG za takrat rekordnih 180 milijon evrov. Še bolj pa so porasle letos zaradi njegovih predstav na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer je pomembno prispeval k francoski zmagi na turnirju.

Na mundialu je med drugim postal najmlajši nogometaš z zadetkom za Francijo, ko je v skupinskem delu zadel za zmago z 1:0 s Perujem. V četrtfinalu, pri zmagi s 4:3 nad Argentino, je pokazal vse svoje kakovosti z dvema zadetkoma in priigrani 11-metrovki za galske peteline.



Tako je postal šele drugi najstnik po brazilski legendi Pelejem z dvema zadetkoma na tekmi mundiala. V finalu proti Hrvaški, ki ga je Francija dobila s 4:2, pa je z golom postal tudi edini najstnik ob Peleju z zadetkom na najpomembnejši tekmi svetovnega prvenstva.

S tem si je zaslužil pohvale enega najboljših igralcev vseh časov. Trikratni svetovni prvak z Brazilijo je tako ob Mbappejevih dosežkih izjavil: "Če bo Kylian še naprej izenačeval moje rekorde, bom moral spet nadeti nogometne čevlje."

Značke: nogomet, francija, mediji

Članki iz rubrike