andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
0 11.10.2018 11:09:28

DA JE SLOVENIJA V TEŽAVAH? Morda, vendar poglejte to zvenečo reprezentanco in njene neslavne "REKORDE"

Grega Wernig
Če ste mislili, da se je vse na tem svetu zarotilo prav proti slovenski nogometni reprezentanci, se motite. Marsikaj na to temo bi utegnili povedati italijanski navijači.

Priljubljeni Azzurri, ki so s štirimi naslovi svetovnega prvaka skupaj z Nemčijo za Brazilijo na drugem mestu večne lestvice, so v hudi krizi. In ta se še nadaljuje...

Le remi (1:1) z Ukrajino v Genovi je bila za Italijane že peta zaporedna domača tekma, na kateri niso uspeli zmagati, to pa se doslej (vse od ustanovitve zveze pred več kot 100 leti) še ni zgodilo nikoli. Včerajšnja tekma je bila obenem osma zaporedna, na katerih je Italija prejela zadetek. Takšna serija se je nazadnje zgodila leta 1959.

Italijani so nazadnje ohranili svojo mrežo nedotaknjeno na tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu s Švedsko (0:0). Vendar v Rusijo so potovali Švedi, prvič v svoji zgodovini pa je brez mundiala ostala Italija.

Italijani so na zadnjih desetih tekmah premagali le Savdsko Arabijo (2:1).

italija
Profimedia


Novi selektor Roberto Mancini je sinoči poskušal z napadalskim trojčkom Chiesa-Insigne-Bernardeschi, vendar ni bil uspešen. Italijanska igra je bila brezkrvna in z malo priložnosti. Edini zadetek so azzurri dosegli po napaki gostujočega vratarja.

Italija se je na tekmi z Ukrajino predstavila v zasedbi: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Chiellini, Biraghi, Verratti, Jorginho, Barella, Chiesa, Insigne in Bernardeschi. V nadaljevanju so v igro vstopili Immobile, Bonaventura, Pellegrini, Berardi, Piccini in Criscito.

Po neuvrstitvi na SP so se od dresa z državnim grbom poslovili Buffon, Chiellini, Barzagli in De Rossi.

Italija je na Fifini lestvici trenutno na 21. mestu, kar je njen neslavni rekord. V ligi narodov je doma remizirala s Poljsko (1:1) in izgubila na Portugalskem (1:0).

Članki iz rubrike