mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 10.10.2018 22:37:08

PROTINAPAD RONALDA! Njegov odvetnik razkril, kaj se je zgodilo leta 2009 in kako so Nemci dobili dokumente

Profimedia
Medtem ko svet nestrpno čaka na nove podrobnosti okoli obtožb o posilstvu, ki naj bi ga Cristiano Ronaldo zagrešil leta 2009 v eni od hotelskih sob v Las Vegasu, se je oglasil igralčev odvetnik Peter Christiansen.

Pod točko številka ena Ronaldo preko svojega odvetnika kategorično zavrača vse obtožbe. Dokumenti, na katere se je v tej zgodbi opiral nemški Der Spiegel, naj bi bili prirejeni. V zadnjih treh letih so bili - kot del kibernetskega kriminala - v elektronski obliki odtujeni, potem pa v rokah novinarjev nemškega časnika v določenih delih spremenjeni oziroma delno izbrisani ter kot takšni objavljeni.

Danes 34-letna Američanka Kathryn Mayorga, žrtev domnevnega posilstva, je leto dni po dogodku dosegla izvensodno poravnavo, zvezdnik ji je za molk plačal 325 tisoč evrov. Vendar, po besedah Christiansena plačilo nikoli niti približno ni pomenilo priznanja krivde, kot namigujejo številni mediji, ki širijo to izkrivljeno zgodbo. "Ronaldo je le sledil svojim svetovalcem in po njihovih navodilih skušal čim hitreje narediti konec obtožbam dekleta. Na vsak način se je moral izogniti napadom, kakršnim smo priča zdaj. Moral se je zavarovati pred izgubo ugleda, ki ga je gradil s trdim delom in s svojim talentom," je med drugim zapisano v uradnem sporočilu za javnost.



Ronaldo vztraja, da je bilo to, kar se je pred devetimi leti med njim in Kathryn Mayorga zgodilo v Las Vegasu, povsem sporazumno. Njegov odvetnik je še dodal, da je nogometaš sicer navajen na pozornost medijev, saj se zaveda, da je javna osebnost, vendar je vseeno žalostno, da mediji širijo in spodbujajo namerno obrekovanje na podlagi ukradnih in spremenjenih dokumentov.

Portugalec je pooblastil svoje odvetnike v ZDA in Evropi za natančen pregled vseh pravnih vidikov te zadeve. Prepričan je, da bo na koncu prevladala resnica in v takšen razplet popolnoma zaupa. Medtem je tudi napovedal tožbo proti nemškemu časniku, ki je prvi objavil zgodbo.

Članki iz rubrike