Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
3 10.10.2018 20:08:43

Pri Olimpiji se tolčejo! Prodali so ga za majhen denar, zdaj je EKSPLODIRAL in postal REPREZENTANT!

alesfevzer.com
Je bila to še ena napaka Olimpije?

Se še spomnite Filipa Uremovića? Mladi hrvaški osrednji branilec je bil v prejšnji sezoni eden izmed najbolj standardnih nogometašev Olimpije in eden bolj zaslužnih, da so si zmaji zagotovili dvojno krono. A takoj po koncu sezone so Ljubljančani Uremovića prodali, 21-letni Hrvat je odšel v Rusijo k Rubinu iz Kazana. 

uremovic rubin
Prestop naj bi bil vreden milijon evrov, toda polovico tega zneska je dobil zagrebški Dinamo, še nekje 100 tisoč evrov od tega zneska je šlo na račun Uremovićevega agenta, kar pomeni, da je Olimpiji ostalo okrog 400 tisočakov. Če vemo, da so zanj Dinamu plačali 200 tisoč evrov, potem je jasno, da Ljubljančani z njim niso kaj prida zaslužili. 


Mnogi so prepričani, da je bila Uremovićeva prodaja prehitra, navsezadnje je o tem spregovoril tudi Mladen Rudonja v odmevnem intervjuju za Ekipo SN. Neuradni športni direktor zmajev v prejšnji sezoni je dejal: "Z Bišćanom sva bila kristalno jasna: Daria Čanadžijo sva želela zadržati v Ljubljani. Fant je bil tukaj zadovoljen, želel je ostati pri Olimpiji in tudi mi smo bili z njim zadovoljni, saj je svoje delo opravil zelo dobro. Pa ni bil edini ... Mitch Apau bi moral dobiti novo pogodbo. Tudi Filipa Uremovića ne bi bilo treba prodati. Ali že prej Kenana Bajrića. Veste, z Igorjem sva imela prav poseben načrt. Najina ideja je bila, da bi začeli igrati s tremi v obrambi, saj bi potem dobili več prostora za igro v napadu. To bi bil naslednji korak. Ampak za to moraš najprej urediti obrambo. Ideja je bila, da bi zadaj skupaj igrali Bajrić, Uremović in Apau. Vse, kar bi morali narediti, je bilo, da bi zadržali okostje ekipe in ji dodali dva dobra nogometaša. Načrt je bil spisan in pripravljen, predsednik pa se je odločil vse zamenjati. In je šel spet od začetka." 

filip uremovic
SPS/NKOlimpija.si
No, Uremović je zdaj že nekaj časa Olimpijina preteklost, zdaj je član Rubina, kjer igra tako zelo dobro, da si je prislužil vpoklic v hrvaško izbrano vrsto. Resda ne v člansko, pač pa v reprezentanco do 21 let, a vendarle. To je njegovo prvo vabilo v reprezentanco ognjenih do 21 let, selektor Nenad Gračan pa nanj računa na odločujočih tekmah z Grčijo in San Marinom. Tudi z Uremovićem bodo Hrvati poskušali ugnati mlade Grke in si priigrati nastop na evropskem prvenstvu ...

Značke: olimpija, uremović

Članki iz rubrike