franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 10.10.2018 16:17:33

GANLJIVO sporočilo tvorca Olimpijine dvojne krone Ciprčanom, ki jih je pustil na cedilu

Nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan, ki je z Ljubljančani v minuli sezoni osvojil dvojno krono, je moral zapustiti Stožice, potem pa postal eden od kandidatov za selektorja slovenske izbrane vrste. Naposled je podpisal pogodbo s ciprskim Anorthosisom, vendar si premislil in po odhodu Matjaža Keka iz Rijeke, prevzel klub iz Kvarnerja.

Obetavni trener, ki je v igralski karieri nosil drese Dinama, Liverpoola in Panathinaikosa, seveda tudi hrvaške reprezentance, je ubral nenavadno pot. Potem ko se je že vse dogovoril na Cipru, podpisal pogodbo z zgodovinsko gledano za Apoelom in Omonio tretjim ciprskim klubom (13 naslovov, zadnji pred desetimi leti), se je preko noči odločil, da bo na vroči klopi Rijeke nadomestil Keka.

OPRAVIČUJEM SE, SRAM ME JE, KRIVA JE DRUŽINA
Prav danes, ko je bil na Reki predstavljen kot novi trener hrvaškega prvoligaša, so ga kontaktirali iz ciprske radijske postaje Supersport FM 104,0. Jasno, zanimalo jih je, kako je lahko prišlo do tako sunkovitega preobrata v škodo Anorthosisa, za katerega igra tudi Andraž Struna, brat slovenskega reprezentanta Aljaža. "Želim se opravičiti vsem v klubu, še posebej pa vodilnim ljudem in Andreasu Pantelisu, ki so mi sploh ponudili priložnost, da sem imel priložnost za pogajanje. Podpisal sem pogodbo, to je res. Želel sem priti, vendar so se nekatere okoliščine močno spremenile. Opravičujem se in obenem razumem, da je položaj neroden. Sram me je zaradi tega in zato se še enkrat vsem skupaj opravičujem," je ciprskim poslušalcem skrušeno razlagal Biščan in potem vsaj del če ne več krivde preložil na svojo ženo: "Edini razlog, zaradi katerega me ne bo na Ciper, je moja družina. Ta je želela ostati na Hrvaškem."

Štiridesetletni strateg je potem še pojasnjeval, kako je bil od trenutka, ko je zapustil klop Olimpije, nekaj mesecev brez dela. Ko je dobil ponudbo Anorthosisa, jo je sprejel. "Vendar preko noči je prišla še ponudba Rijeke in moja družina je vztrajala, da vendarle ostanemo na Hrvaškem."

Svojo odločitev je Biščan najprej sporočil predsedniku Andreasu Demetriouju. "Bil je razočaran z mojo odločitvijo. Podpisal sem to pogodbo, vendar verjamem, da me razume in da mi bo oprostil. Dotlej je naredil vse, kar sem mu rekel. Želim mu srečo, tudi ekipi. Upam, da bo hitro našel novega trenerja."

biscan
sn


DOMA JE PONUDIL NEKOLIKO DRUGAČNO ZGODBO: "PODPISAL SEM LE PREDPOGODBO, ODLOČIL SEM SE ZARADI VEČJEGA IZZIVA."
Na predstavitvi na Reki je takisto govoril o tej izkušnji. Češ, da imajo v ciprskem klubu zaradi njegove odločitve težave. "To je res. Podpisal sem predpogodbo, vendar v življenju se zgodijo nepredvidljive stvari, ki ti ne dajo druge možnosti. Moraš se opravičiti in iti svojo pot. Bil sem brez dela in prišel je čas, da začnem delati. V nogometu se stvari hitro menjajo. Iz Rijeke so me poklicali in glede na to, da predpogodba nima takšne moči, kot pogodba, sem jo prekinil. Ocenil sem, da je Rijeka za mene večji izziv. To je boljša možnost tudi zaradi družine."

Ko so ga hrvaški novinarji vprašali, če drži informacija, da ga bodo Ciprčani tožili, je odvrnil, da o tem ne ve nič. "Če se to res zgodi, se bodo morali ljudje, ki se ukvarjajo s temi stvarmi, tej zadevi resno posvetiti. No, upam, da vseeno ne bo prišlo do tega."

Značke: rijeka, igor-bišćan

Članki iz rubrike