Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.09.2018 15:07:28

V Italiji udarili po klubu, za katerega igrata dva Slovenca: Nepredstavljiva goljufija in kazen, ki BOLI!

Profimedia
Italijanski nogometni prvoligaš Chievo, kjer igrata tudi Slovenca Valter Birsa in Boštjan Cesar, je zaradi lažnega poslovanja ostal brez treh točk, poleg tega pa bo moral plačati še kazen v višini 200.000 evrov, je sporočila italijanska nogometna zveza (FIGC).

Chievo je športno sodišče italijanske nogometne zveze spoznalo za krivega lažnega prikazovanja dobička v višini 27 milijonov evrov, ki naj bi ga ustvarili s prestopi obetavnih mladih igralcev iz italijanskega nižjeligaša Cesene med letoma 2015 in 2018.

Italijanski prvoligaš je bil obtožen, da je dogovor s Ceseno izrabljal za prikazovanje lažnega dobička obeh klubov, kar jim je omogočalo, da so zadostili kriterijem za registracijo v serie A.


Tožilci so zahtevali, da Chievo ostane brez 15 točk ter 36-mesečno prepoved delovanja za predsednika kluba Luco Campedellija, a je ta dobil le trimesečno prepoved, klub pa je ostal brez treh točk. Veronski klub bo poleg tega moral plačati kazen 200.000 evrov.

Sodišče je odločilo tudi, da proti Ceseni ne bodo nadaljevali s postopkom, ker je klub v letošnjem letu dokončno propadel.

Chievo je sicer slabo začel letošnjo sezono, saj ima po treh tekmah le eno točko. V prihodnjem krogu bo klub iz Verone gostoval pri Romi iz Rima.

Značke: nogomet, italija

Članki iz rubrike