Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
3 18.08.2018 02:12:56

BOMBA VSEH BOMB! Srečko Katanec spet v selektorski vlogi

Srečko Katanec
tw
Na vsake toliko se pojavi informacija, da nekdanji slovenski selektor prevzema ta ali oni klub, to ali ono reprezentanco. Na vsake toliko se pojavi kot kandidat za tega ali onega. Tokrat gre zares, tokrat obstajajo stvarni dokazi, da je Srečko Nacionale spet v pogonu.

Včeraj se je nenadejano pojavila presenetljiva novica, da se je iraška nogometna zveza dogovorila za triletno pogodbo z nekdanjim slovenskim selektorjem Srečkom Katancem. Katanec je nazadnje imel službo v slovenski nogometni reprezentanci, potem pa mu pogodbe niso podaljšali po neuspelih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji.


Presenetljivo novico je objavila tudi najmočnejša svetovna medijska agencija Reuters. Zapisali so, da se je iraška nogometna zveza dogovorila in uskladila vse pogoje s slovenskim trenerjem Srečkom Katancem. Katanec bo iraško reprezentanco na uradnih tekmah prvič vodil na azijskem pokalu, ki bo v Združenih arabskih emiratih na začetku naslednjega leta. Katanec je nasledil Basima Qasima, ki je selektorsko mesto zamenjal za službo v iraških oboroženih silah.

katanec 2
Srečko Katanec
tw


Po pisanju iraških medijev je vrednost Katančeve pogodbe 1,2 milijona ameriških dolarjev na letu, kar bi mu v treh letih prineslo več kot 3,1 milijona evrov.

Katanec se mora zglasiti v iraškem glavnem mestu Bagdad po velikem islamskem prazniku Eid al-Adha, ki traja od 21. do 25. avgusta. Katanec mora torej v Iraku nastopiti službo v nedeljo, 26. avgusta. Takrat naj bi tudi podpisali uradno pogodbo in Srečko naj bi v teh dneh tudi prvič vodil trening iraške izbrane vrste. Katanec bo iraško reprezentanco prvič vodil na prijateljski tekmi 10. septembra proti Kuvajtu.

Katanec ni bil prva izbira za selektorja Iraka. Najprej so Iračani hoteli na selektorskem stolčku uglednega švedskega strokovnjaka Svena Görana Erikssona, ki pa je ponudbo zavrnil. Eriksson naj bi ponudbo zavrnil, ker naj bi vse skupaj prekmalu prišlo v javnost, poleg tega pa naj bi Sven Göran in njegova hčerka prejela grožnje s smrtjo. Kandidat za iraškega selektorja je bil tudi Ante Čačić, vendar ...

Tudi zaradi izkušnje z Erikssonom je nogometna zveza Iraka pogajanja s Katancem držala v strogi tajnosti in so vse skupaj razkrili, ko so podpisali predpogodbo. Podpis predpogodbe je bil v mestu Erbil v iraškem Kurdistanu.

"Iraška nogometna zveza je podpisala pogodbo s Katancem kot novim selektorjem nogometne reprezentance. Katanec se bo izbrani vrsti pridružil po prazniku Eid al-Adha," je povedal podpredsednik iraške nogometne zveze Šarar Haidar.

katanec 3
Srečko Katanec
Twitter


Vest o Katančevem imenovanju na mesto selektorja Iraka je na svetlo prišla predvsem prek twitterja, kjer se je o Katancu razpisal iraški športni novinar, ki je specializiran za nogomet, Hasanin Mubarak. Slednji je včeraj zapisal: "Naslednji selektor Iraka. Slovenski trener Srečko Katanec se je prejšnji teden sestal s predstavniki nogometne zveze v mestu Erbil in se dogovoril za pogodbo, ki mu bo prinesla 1,2 milijona ameriških dolarjev na leto. Katanec je nazadnje vodil Slovenijo in oktobra 2017 po neuspelih kvalifikacijah za SP 2018 odstopil. Iraška nogometna zveza in slovenski trener sta podpisala triletno predpogodbo, uradno pogodbo pa bodo podpisali v Bagdadu po prazniku Eid al-Adha. Katanec bo s seboj lahko pripeljal svoje pomočnike. Katanec bo živel v Bagdadu, medtem ko bo njegova družina bivala v Dubaju. Vprašanje je, ali se bodo zdaj predstavniki iraške zveze v Amanu sestali s Kolumbijcem Jorgejem Luisom Pintom (nekdanjim selektorjem Kostarike in Hondurasa). Pinto je bil med kandidati za novega iraškega selektorja, sestanek pa naj bi bil danes."

Članki iz rubrike