Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2018 13:16:07
Deli članek:

Juventus se je dogovoril za HIUGAINOV PRESTOP, pri CHELSEAJU so obupani!

Reuters

Očitno bo Gonzalo Higuain v teh dneh zapustil Juventus.

Črno-beli so se dogovorili za prestop argentinskega napadalca, ki je bil tarča novega trenerja Chelseaja Marurizia Sarrija, s katerim sta sodelovala že pri Napoliju. Zato se je zdelo, da bi Higuain v primeru odhoda iz Juventusa najverjetneje končal na Stamford Bridgeu. Toda Londončani bodo očitno ostali brez želene okrepitve, saj bo Higuain ostal v Italiji.

V prihodnje naj bi žogo brcal pri Milanu, posel pa bi lahko dosegel vrednost do 55 milijonov evrov. Edina ovira pri prestopu bi utegnila predstavljati višina nogometaševe plače, ki si je rdeče-črni ne morejo privoščiti.

Higuainov brat in zastopnik Nicolas se je dve uri mudil na sestanku s predstavniki Milana. Dogovor naj bi bil naslednji, Milanezi si ga bodo najprej izposodili, za kar bi odšteli 20 milijonov, potem pa bi ga lahko še kupili in zanj plačali dodatnih 35 milijonov.

Posoda je nujna, ker bi na tak način Milan zadovoljil zahteve finančnega fair-playa.

Higuain je k Juventusu prišel pred dvema letoma iz Napolija, njegov prestop pa je bil vreden 90 milijonov evrov. Za torinski klub je Argentinec nastopil na 105 tekmah v vseh tekmovanjih in zabil 55 golov. V karieri pa je na klubski in reprezentančni ravni skupaj dosegel že prek 300 zadetkov.