Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2018 21:26:12
Deli članek:

Tole pa bi bila SENZACIJA: Robert Lewandowski ima NOVEGA SNUBCA!

Reuters

Kar nekaj časa se že ugiba o tem, kje bi kariero utegnil nadaljevati napadalec Bayerna Robert Lewandowski.

Večkrat so ga povezovali z odhodom v Real, kar se vendarle ni zgodilo. Zdaj pa je prišla lahko bi rekli kar senzacionalna novica, da si ga v svojih vrstah spet želijo pri dortmundski Borussii. Direktor kluba Hans-Joachim Watzke je dejal, da bi ga rad vrnil v klub, iz katerega je odšel v Bayern.

"Zanj bi bili pripravljeni plačati 100 milijonov evrov, to bi si že lahko privoščili," je dejal Watzke.

Borussia je v tem prestopnem roku zapravila 53 milijonov, kupila pa je branilca Abdouja Dialloja ter vezista Thomasa Delaneyja in Mariusa WOlfa. Toda Watzke je vseeno dodal, da bi v Borussii z največjim veseljem pripeljali Lewandowskega in s tem postavil novo rekordno znamko v klubski zgodovini.

Devetindvajsetletni Lewandowski ima z Bayernom pogodbo do leta 2021. Dortmund je zapustil pred štirimi leti, od takrat pa je v nemški bundesligi zabil 106 golov. Pri Bayernu pravijo, da Poljak preprosto ni naprodaj. "Robert obvlada zadevo, pozna ligo in tudi klub, zato bi vse skupaj takoj 'štimalo'. Samo peščica nogometašev na vsem svetu ti lahko prinese take vrste sigurnost. Za takega igralca bi bil pripravljen odšteti sto milijonov evrov," je Watzke dejal za SportBILD.

Najdražji nakup Borussie je še vedno Andre Schürrle, ki je pred dvema letoma klub stal 30 milijonov evrov.

Borussia je v zadnjem času prodala kar nekaj svojih zvezdnikov, in to dobro prodala. Spomnimo se Ousmaneja Dembeleja, Pierra-Emericka Aubameyanga in Henrikha Mkhitaryana. Je pa Watzke dodal, da klub veliko raje sam ustvarja takšne igralce, ne pa, da jih kupuje. "Borussia je bila vedno najmočnejša takrat, ko je sama ustvarjala zvezdnike," je zaključil Watzke.