900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 26.05.2018 08:57:49

PRED FINALOM LP! Kakšni bosta prvi postavi, kakšna je denarna nagrada, kdo je favorit na stavnicah ...

Profimedia
Olimpijski stadion v Kijevu bo drevi ob 20.45 prizorišče glavne tekme evropskega klubskega tekmovanja - lige prvakov. V finalu se bosta merila branilec naslova Real Madrid in presenečenje sezone Liverpool.

Real je prišel do treh naslovov v zadnjih štirih letih, bogato zbirko pa ima tudi Liverpool, ki je bil petkrat najboljši na stari celini, nazadnje leta 2005. V finalu pa je prvič po letu 2007.

Navijače obeh ekip in nogometa nasploh tako čaka nova poslastica, tudi zaradi napadalnih orožij, ki jih premoreta obe ekipi. Pri Liverpoolu sta ob Mohamedu Salahu v ospredju še Sadio Mane in Roberto Firmino, pri Realu je nesporni prvi mož Cristiano Ronaldo, ki ima ob sebi Karima Benzemaja in Garetha Bala, ta je v zadnjem času v dobri formi, pa Isca, Lucasa Vazqueza, Marca Asensia ...

finale LP poligon


Za razliko od številnih drugih ekipnih športnih panog, kjer se ekipe borijo bolj ali manj za čast, pa so v ligi prvakov klubi tudi bogato finančno nagrajeni. Tako bo poraženec zgolj za nastop v finalu dobil 11 milijonov evrov, zmagovalec pa 15,5 milijona. Zmagovalec bi sicer lahko skupno samo iz denarnega sklada tekmovanja "potegnil" več kot 57 milijonov evrov.

Favorit na stavnicah je Real
Na vseh svetovnih športnih stavnicah je v današnjem finalu lige prvakov favorit Real. Najnižja prednost Reala je v razmerju 60:40, najvišja pa okoli 70:30 v korist španskega moštva. Tudi na slovenski Športni loteriji je v prednosti Real, saj bi za vložen evro na Realovo zmago v Kijivu dobili 2,25 evra, za evro na Liverpoolovo zmago pa 3,10 evra. Realova prednost sloni predvsem na tem, da je madridski klub zmagal v zadnjih dveh odločilnih tekmah lige prvakov in tako naskakuje tretji zaporedni naslov. Tudi glede igralske zasedbe je Real v prednosti predvsem zaradi zelo dobre vezne linije, ki je neprimerno kvalitetnejša kot Liverpoolova.

Največji evropski klubski obračun bo sodil Srb Milorad Mažić. Petinštiridesetletni Mažić je v tej sezoni sodil pet tekem lige prvakov - nobene z udeležencema finala.

finale lige prvakov kijiv 1
Profimedia

Članki iz rubrike