Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 26.05.2018 08:51:11

POSEBNA POŠILJKA za vasico Bambali v Senegalu. Pošiljatelj: Sadio Mane.

Profimedia
Odštevamo ure do vrhunce letošnje klubske sezone v ligi prvakov. Danes zvečer, petnajst pred deveto, bosta Real in Liverpool odprla veliki finale v Kijivu.

Jasno, žarometi bodo usmerjeni predvsem v Cristiana Ronalda in Mohameda Salaha, vendar na igrišču bo še dvajset drugih igralcev - vsak s svojo zgodbo, vsak s svojo usodo.

Eden tistih, na katere navijači Liverpoola močno računajo, je tudi Senegalec Sadio Mane. Vanj upe polagajo tudi njegovi domači, ki bodo v majhni senegalski vasici Bambali vneto spremljali finalno tekmo.


Da bo v Bambaliju prav zares slovesno, je poskrbel kar Mane, ki je svojim sovaščanom poslal 300 svojih Liverpoolovih rdečih dresov. Da bodo njegovi vneti navijači v stilu. "V vasi živi 2000 ljudi. Kupil sem 300 dresov, tako da bodo srečneži lahko v njih gledali finale," je dejal Mane, ki je pred odhodom v Evropo prav v tej vasi spremljal pomembne nogometne tekme.

"Spomnim se tekme leta 2005, ko je Liverpool v finalu lige prvakov izgubljal s 3:0, potem pa na koncu slavil po enajstmetrovkah. To je tekma, ki je ne bom nikoli pozabil. Gledal sem jo s svojimi prijatelji v moji vasi - v Bambaliju. Spomnim se vsega. Moj najboljši prijatelj je pri rezultatu 3:0 odšel, saj ni mogel več gledati. Ko se je vrnil, ni mogel verjeti. Še danes ne more verjeti, da je Liverpool spreobrnil izid," se je danes 26-letni nogometaš spomnil dogodkov izpred 13 let. Takrat niti ni navijal za redse, ampak je bil privrženec Barcelone.

"Če bi mi takrat nekdo rekel, da bom nekega dne igral za Liverpool v finalu lige prvakov, mu seveda ne bi verjel," je še dodal. Danes je Bambaliju prost dan, vsi vaščani bodo spremljali svojega sina. "Moja mama in moj stric bosta tam, med vaščani. Vsi bodo gledali tekmo. Ta dan nihče ne bo delal. Jaz se bom v vas vrnil komaj po koncu svetovnega prvenstva - upam, da kot evropski klubski prvak."

Značke: sadio-mane, senegal

Članki iz rubrike