franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 15.05.2018 16:16:19

Se spomnite RANKA STOJIĆA?! Huda obtožba in domnevnih PET MILIJONOV EVROV na računu njegove firme dvigujejo ogromno prahu

Nikola Miljković
Ranko Stojić spet dviguje ogromno prahu.

Po slovesu od Olimpije se dolgo časa ni pojavljal v javnosti, zdaj pa se o njem spet govori. In to po zaslugi hude obtožbe, ki je na račun Ranka Stojića prišla iz Bosne in Hercegovine. Tam se v zadnjih tednih veliko govori o menda sila spornem prestopu Gojka Cimirota, ki je leta 2015 iz Sarajeva odšel v PAOK. Posel naj bi bil vreden 1,3 milijona evrov, toda v ozadju naj bi se zgodila cela serija finančnih malverzacij. Zato je prestop celo pod drobnogledom ustreznih organov, tudi Fife, potem ko je prijavo podal nogometni skavt Aleksandar Petrović - Ćatana. Nedolgo nazaj slednji za Fokus spregovoril in o tem, kaj vse se je dogajalo ob Cimiritovem prestopu, in kdo so tisti, ki naj bi imeli prste zraven. Hkrati je osvežil tudi prestop srbskega napadalca Aleksandra Mitrovića iz Partizana v Anderlecht in s prstom pokazal prav na - Stojića!


"Gre za klasične malverzacije, v katerih je bila po mojih informacijah oškodovana tudi država. Cimirotov prestop je bil narejen po istem kopitu, po katerem že leta delujejo tudi pri beograjskem Partizanu. To ni presenečenje, ker so Cimirotov prestop delali isti ljudje, ki že leta mešetari v srbskem nogometu," je nedolgo tega začel razlagati Petrović in v nadaljevanju pojasnil, kakšno vlogo naj bi imel pri Mitrovićevem prestopu nekdanji športni direktor zmajev: "Nekoč sem delal z Mikijem Stevićem in Simom Istino (zraven naj bi bila pri Cimirotovem prestopu, op. a.). Nekoč smo se dobro razumeli, čeprav Stević danes govori, da se skoraj ne poznava. A se že od nekdaj. Ko sem odkril Mitrovića, sem ga priporočil prav Steviću, naj ga vzame. Toda ob Mitrovićevem prestopu v Anderlecht sem dojel, kaj počnejo. In zato nisem več želel sodelovati pri tem. Za Mitrovića je Porto nudil osem milijonov evrov, toda oni so vztrajali, naj gre v Anderlecht za pet milijonov evrov. In to so tudi naredili. Samo iz enega razloga. Porto je želel, da gre ves denar transparentno prek računa Partizana. Anderlecht je odškodnino nakazal na račun privatne firme Ranka Stojića v Franciji. Stojić je bil tedaj lastnik Rada. Tedaj je bil in lastnik kluba in menedžer, kar pravila ne dovoljujejo. Z računa te firme je bil del denarja nakazan Partizanu. Vsak član uprave Partizana, ki je tedaj dvignil roko in se strinjal, da gre Mitrović v Anderlecht, je bil nagrajen s 50.000 evri. Samo Albert Nađ je ni dvignil."

Potem je Petrović navrgel še eno hudo obtožbo: "Celoten srbski nogomet nadzorujejo Nikola Damjanac, njegov boter Miroslav Stević, Nenad Bjeković, ki je prav tako v boterski vezi z Damjancem, in menedžer Fali Ramadani, lastnik agencije Lian Sport. Oni vse nadzorujejo v Zvezdi in Partizanu in stojijo za vsemi malverzacijami. V isti ekipi so tudi menedžerji Simo Istina, Ranko Stojić in Zoran Stojadinović."

Članki iz rubrike