Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 15.05.2018 15:00:03

PRIČAKOVANO? Veliki junak zadnjega svetovnega prvenstva NE BO ODPOTOVAL v Rusijo!

Reuters
Znan je širši seznam nemške izbrane vrste.

Vodstvo nemške nogometne zveze je danes selektorju elfa Joachimu Löwu podaljšalo pogodbo do leta 2022. Oseminpetdesetletni Löw je nemško nogometno reprezentanco prevzel leta 2006 in jo na zadnjem svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji popeljal do naslova svetovnih prvakov. Takrat je bil veliki junak finala Mario Götze, ki pa ga letos ne bomo videli na tem velikem dogodku.

25-letni nogometaš Borussie iz Dortmunda je v zadnjih dveh sezonah zaradi zahrbtne bolezni izpustil kar nekaj sezon, zadnje terapije pa so obrodile sadove, saj so napredovanje bolezni omejili do te mere, da se lahko še naprej profesionalno ukvarja z igranjem nogometa. A več kot očitno je daleč stran od stare vrhunske forme, kar je opazil tudi nemški selektor.

Götzeja tako ni niti na širšem seznamu reprezentantov, na katere naj bi računal Löw, presenečenje pa je tudi to, da v Rusiji ne bomo videli Emreja Cana, ki je letos navdušil v dresu Liverpoola. Zato pa je med kandidati vratar Manuel Neuer, okoli katerega se je v zadnjem času dvigovalo rpecej prahu. Številni nasprotujejo ideji, da bi vratar Bayerna odpotoval v Rusijo, saj je zaradi poškodbe izpustil večji del sezone.

Seznam


Vratarji: Manuel Neuer (Bayern), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Kevin Trapp (PSG).

Brnailci: Jerome Boateng (Bayern), Mats Hummels (Bayern), Niklas Sule (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern), Antonio Rudiger (Chelsea), Jonas Hector (Koln), Marvin Plattenhardt (Hertha BSC), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Matthias Ginter (Borussia Monchengladbach).

Vezisti: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (PSG), Leon Goretzka (Schalke), Ilkay Gündogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), Sebastian Rudy (Bayern), Leroy Sane (Manchester City).

Napadalci: Thomas Müller (Bayern), Timo Werner (RB Leipzig), Mario Gomez (Stuttgart), Nils Petersen (Freiburg).

Značke: nemčija, götze

Članki iz rubrike