Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.05.2018 10:38:02
Deli članek:

Valverde poskrbel za IZJAVO SEZONE: LEVANTE je najboljši!

Reuters

Barcelona je v predzadnjem krogu la lige ostala brez zgodovinskega dosežka. Gostovanje pri Levanteju se je končalo z zmago domačih, tako da Katalonci sezone ne bodo končali brez poraza.

Po remiju na el clasicu so bili mnogi prepričani, da se bo Barcelona v zgodovino zapisala kot prva ekipa, ki ji bo sezono v španskem prvenstvu uspelo končati brez poraza. A jo je ustavil Levante, ekipa, ki je pred dvobojem z Barco slavil štirikrat zapored.

Nato pa je padla še velika Barcelona, bilo je 5:4 za gostitelje. Trener Ernesto Valverde je Lionelu Messiju namenil počitek, Argentinčeva odsotnost pa je bila očitno preveč in Katalonci so igrišče zapustili sklonjenih glav.

"Vsi smo jezni, ker smo izgubili. Poraz je prišel v sedemintrideseti tekmi sezone, zato zdaj zelo boli, je pa res, da bi poraz lahko prišel v prvem, tretjem ali štirinajstem krogu. Zelo sem jezen, a moramo gledati v prihodnost," je dejal Valverde po bolečem porazu. Na očitek, da Messi ni igral, je bil kratek: "Že prej smo igrali brez Messija in zmagovali."

Dvoboj so odločili protinapadi, ki so jih nogometaši Levanteja dobesedno 'naštudirali' in mnogi bi se lahko od njih učili. "Odlično so zaključevali akcije. Še posebej v tistih desetih minutah drugega polčasa, ko so zabili trikrat. Seveda lahko nazdiraš nekatere protinapade, ampak tokrat je bilo to nemogoče, kadar so napadli, so zadeli. Levante je trenutno najboljše moštvo lige, zaradi svoje intenzivnosti in učinkovitosti. Da, igrali so neobremenjeni, ampak jim je treba priznati, da jim je resnično uspelo nekaj velikega, čeprav je čudno, da smo prejeli pet zadetkov. "