podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

sta
sta
0 14.05.2018 07:54:13

BIZARNO! Takole je ameriški predsednik, slovenski zet, vstopil v večkratnega izraelskega prvaka

Beitar Jeruzalem je šestkratni izraelski prvak. V tej sezoni si je dva kroga pred koncem že priigral uvrstitev v ligo Europa, trenutno je na drugem mestu lige za prvaka.

Tekmovalni dosežki kluba seveda niso razlog, da je danes postal pomembna športna novica po vsem svetu. V tem klubu so se odločili za preimenovanje v Beitar Trump Jeruzalem. Na ta način se želijo oddolžiti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ki je Jeruzalem priznal za prestolnico izraelske države.

"Jeruzalem je 70 let čakal na mednarodno priznanje"
, so na družbenem omrežju Facebooku zapisali v klubu in Trumpovo potezo, da je "večno prestolnico ljudstva priznal", ocenili za zelo pogumno. Po mnenju predstavnikov kluba je Trump pokazal svojo ljubezen do izraelskega ljudstva.

beitar trump


Zato so v klub veseli, da bodo ameriškega predsednika "s preimenovanjem lahko počastili za svoja dejanja". Lastnik kluba Eli Tabib in manager Eli Ohana sta se odločila "imenu kluba dodati ime predsednika, ki je spisal zgodovino", so še sporočili iz kluba.

Beltar Jeruzalem sodi med boljše izraelske nogometne kolektive, velja pa tudi za precej skrajno desno usmerjeno sredino in navijači so večkrat izstopali z rasističnim navijanjem, predvsem s protiarabskimi gesli.

Oblasti v Izraelu so že pred tem napovedale, da bodo po Donaldu Trumpu poimenovale tudi trg pred novim ameriškim veleposlaništvom, ki ga bodo v Jeruzalemu odprli v ponedeljek.

Članki iz rubrike