rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
2 13.05.2018 12:27:04

ČEFERIN z morda NAJOSTREJŠIM NAPADOM doslej! "Želi kupiti nogomet," Slovenec obtožuje ... NJEGA!

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin se je javno postavil proti idejam Fife o spremembi velikih tekmovanj v prihodnjem obdobju.

Aleksander Čeferin, Slovenec na čelu krovne evropske nogometne organizacije, je Fifo in njenega predsednika Giannija Infantina okrcal, da želi 'kupiti' nogomet, ter da se bo na vse moči upriral ideji o spremembi svetovnega klubskega prvenstva in uvedbe nove lige narodov. 

Čeferina moti, da se je Fifa pogajala le z nekaterimi velikimi klubi ter da ni vzela v obzir celotne situacije v evropskem nogometu. "Sam ne vidim, da bi se Uefa sestala z le sedmimi federacijami ali klubi ter se pogovarjala o spremembah, ki se tičejo vsega evropskega nogometa," je povedal za nemški Kicker

"V večini primerov se pogajamo z vsemi deležniki," je še pristavil, potem ko je postalo jasno, da Fifa želi v naslednjem obdobju s spremembno tekmovanj (liga narodov, svetovno klubsko prvenstvo) obrniti tudi po več kot 20 milijard evrov. 

Predstavniki Fife so se v sredo po poročanju New York Timesa, srečali s predstavniki klubov Reala, Barcelone, Juventusa, obeh klubov iz Manchestra ter Pariza in Bayerna. 

"Vem, da se vsaj trije od sedmih klubov ne strinjajo s smerjo, v katero želi Fifa, da gremo. Kot krovna organizacija bi morala imeti Fifa več spoštovanja do nogometne piramide, nogometnega sistema, federacij in klubov. Nihče nima oblasti nad nogometom, ne predsednik Fife, ne predsednik Uefe in ne predsedniki klubov. Nogomet ni naprodaj. Tako enostavno je to," je še poudaril Čeferin. Zagotovo bo med Fifo in Uefo še veliko trenj, ko bodo načrti za tekmovanja tudi uradno ugledali luč sveta. 

Članki iz rubrike