Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 13.05.2018 11:00:16

Oblak tik pred koncem na pragu ZGODOVINE: To je čudež, ki mu lahko prepreči veselje!

Reuters
Jana Oblaka od nadvse cenjene lovorike loči le še tekma.

Nekateri španski klubi imajo do konca sezone le še tekmo, nekateri dve, že zdaj pa je jasno, da bo nadvse cenjeno lovoriko v španskem nogometu dobil Jan Oblak. Gre za nagrado za najboljšega vratarja sezone, ki prejme najmanj zadetkov. Daleč v najboljšem položaju je ravno Slovenec, ki je na dosedanjih 36 tekmah prejel 20 zadetkov, najbližji zasledovalec pa na 35 obračunih tri več.


Toda Marc-Andre ter Stegen bo tekmo 37. kroga odigral danes, tudi če bo mrežo ohranil nedotaknjeno, pa ga lahko reši le še čudež. To pomeni, da bi moral Oblak na zadnji tekmi prejeti štiri zadetke, kar se pa bržkone ne bo zgodilo. No, Oblak bo nadvse cenjeno lovoriko prejel tudi v primeru, če na zadnji tekmi ne bo zaigral, saj je že izpolnil vse pogoje. Odigral je namreč več kot 28 tekem, na vsaki od njej pa na zelenici preživel več kot 60 minut.

To bo za Oblaka tretja zaporedna lovorika Zamora, ki ima v Španiji posebno težo. Prvo je prejel v sezoni 2015/16, ko je na 38 tekmah prejel le 18 zadetkov. Oblak je znova prepričal tudi v sezoni 2016/17, ko je na 29 odigranih tekmah prejel 21 zadetkov.

Članki iz rubrike