Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2018 14:50:11
Deli članek:

TAKO TO POČNE DINAMO! Zagrebčani TIK pred tem, da svojega nogometaša prodajo V VELIKANA za ASTRONOMSKO VSOTO!

Profimedia

Zagrebški Dinamo bo kot vse kaže znova drago prodajal.

Hrvaški velikan Dinamo že dolgo časa velja za klub, ki je z naskokom najuspešnejši pri prodaji igralcev na področju Balkana. V zadnjih letih so Zagrebčani za mastne denarce prodali številne svoje dragulje. Marko Pjaca je v Juventus odšel za 23 milijonov evrov, Luka Modrić v Tottenham za 21 milijonov, Eduardo da Silva v Arsenal za 13,5 milijonov, Vedran Ćorluka v Manchester City za 13 milijonov, Mateo Kovačić v Inter za 11 milijonov, Josip Brekalo v Wolfsburg za 10 milijonov, Dejan Lovren v Lyon za 8 milijonov, Jozo Šimunović v Celtic za 8 milijonov, Boško Balaban v Aston Villo za 7,8 milijonov in Mario Mandžukić v Wolfsburg za 7 milijonov evrov, če naštejemo samo deset najdražjih prestopov. 

Cropix
Zdaj pa se Dinamu obeta še ena megalomanska prodaja. Italijanski in hrvaški mediji so se razpisali, da se italijanski velikan Inter zanima za nakup 20-letnega osrednjega branilca Dinama Filipa Benkovića. Črno-modri iz prestolnice Lombardije naj bi bili pripravljeni za mladega Hrvata plačati kar 15 milijonov evrov, kar bi bil tretji najdražji prestop v zgodovini Dinama. 


Inter je sicer v preteklosti že kupoval v Zagrebu, do zdaj sta se iz Dinama v Inter preselila dva odlična nogometaša. Najprej se je v Milano preselil Mateo Kovačić, ki se je potem iz Interja preselil v madridski Real, nato se je v Inter preselil tudi Marcelo Brozović, ki je član črno-modrih še danes ...